9. TKG üyesi Sabiha Mestan Türk kültürünü koruma ve geliştirme projeleri ile başarılı işlere imza atıyor.

alt

Kırcaali’de Ömer Lütfi Derneği salonunda Sabiha Mestan'ın başkanı olduğu Buket Derneği tarafından düzenlenen bir etkinlikte Dostlar Saz Grubunun “Rumeli Esintisi -1” adlı ilk CD albümünün tanıtımı gerçekleştirildi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ekim 2008'de Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya  ve İstanbul illerinde düznelenen 9. Türkçe Konuşan Girşimciler programnıa Bulgaritan'ın Kırcaali bölgesinden katılan SABİHA MESTAN, Bulgaristan'da ve Balkanlarda Türk varlığını korunması ve Türk kültüürünün yaygınlaştırırlması konularında başarılı projeler yürürtmektedir. 

Etkinlikte resmi konuklar arasında Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, Belediye Başkan yardımcıları Elisaveta Kehayova ve Hüseyin Ahmet, Kırcaali Belediyesi Genel Sekreteri Sezgin Bekir, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali İl Başkanı ve Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, Kırcaali Kamu Denetçisi Akif Emin, Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet, Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Müzekki Ahmet hazır bulundular. 

BUKET  Derneği Başkanı Sabiha Mestan selamlama konuşmasında CD tanıtımına gelen herkese teşekkür etti. Dostlar Saz Grubunun ilk CD albümünün Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’in teşvikiyle, maddi ve manevi desteğiyle dünya yüzü gördüğünü kaydederek, kendilerine minnettar olduklarını ifade etti. Ayrıca her zaman derneğe destek verdiğini belirterek, HÖH İl Başkanı Bahri Ömer’e, Kırcaali ilindeki ilçe HÖH Kadın Kolları başkanlarına da teşekkürlerini sundu. 

alt

Sabiha MESTAN, konuşmasını ardından  Buket Derneğine bağlı olan "Türk Halk Müziği Topluluğunun 4.yaşını doldurduğunu" belirterek, bu zaman zarfında topluluğun faaliyetlerinin tanıtıldığı bir slayt gösterisi sundu. 20 bayan ve 6 kişilik orkestradan oluşan Türk Halk Müziği Topluluğunun yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen birçok etkinliklere katılmasından başka, TRT Avaz, TRT İNT ve Tek Rumeli TV programları için yapılan çekimlerde yer aldığı belirtildi. Dernek başkanı şimdiye kadar destek gördükleri kurum, Türkiye ve Yunanistan’dan da olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları ve şahıslara şükranlarını ifade etti. 

alt

11 Nisan 2014 tarihinde Kırcaali’de Ömer Lütfi Derneği salonunda Buket Derneği tarafından düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.

Bu haberin detaylarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için Kırcaali Haber Gazetesinin linkinin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

Buket Derneği tarafından yürütülen başarılı çalışmalar konusunda başka bir örnek  sunmak isteriz:

Tek Rumeli TV’deki "Türkülerle Rumeli" programının yapımcısı  ve sunucusu Faruk Yılmaz  16 Nisan 2014 tarihinde programını Bularistan'da Kırcaali’de sundu. Program 3 saat sürdü. Programa birçok konuk katıldı. Programda Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz’in 45’inci yaş günü kutlandı.

9. TKG üyesi Sabiha Mestan'ın başkanı olduğu Buket Derneği'nin folklor grubu da programda sahe aldı. Bu haberle ilgili detaylara ve farklı fotoğraflara ulaşmak için  T HabeGazetesinin ve Haber Kanalının linkini  ziyaret etmeniz  önerilmektedir.