Bulgaristan'da  Kültürel Haklar Konusunda Çalışan  TKG Grubunun Kadın Üyeleri TİKA Ziyaretinde Güç Birliği Yaptı 

alt

9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kırcaali'den katılan tiyatro yönetmeni ve dernek başkanı  SABİHA MESTAN  ve  15. TKG programına Ruscuk'dan katılan Türkçe öğretmeni ve Güneş Derneği kurucu başkanı MECBURE EFRAHİMOVA  (solda)  birlikte gerçekleştirdikleri TİKA ziyaretinde Başkan Yardımcısı Dr. MUSTAFA ŞAHİN (sağda) ile görüştüler.

Bulgaristan'dan 9. TKG grubu üyesi Sabiha MESTAN (solda)  ve  15. TKG programına katılan Mecbure EFRAHİMOVA (sağda) TİKA'da Balkan Türklerinin kültürel haklarını destekleme projeleri için ikna turunda başarılı görüşmeler yaptı.

Yaşamlarını Bulgaristan Türklerinin kültürel ve sosyal haklarını savunma yoluna adayan ve Balkanlarda Türklerin varlığı ve kadınve çocukların  korunması ve desteklenmesi için  sürekli yeni  projeler üreten  çalışkan TKG üyelerimiz  TİKA  yönetimi ile göüşerek projelerine destek aradılar. 

Türk varlığını ve Türkçeyi koruma ve geliştirme amaçlı kültürel ve sosyal problelerin çözüm  ve  toplumu desteklenmesi taleplerini ifade eden TKG üyeleri, TİKA yönetimine Balkanlardaki ve  Bulgaristan'daki destekleri nedeniyle de teşekkürlerini belirttiler.

alt

15. TKG programına Bulgaristan'ın Ruscuk şehrinden katıan MECBURE EFRAHİMOVA (solda) sertifika töreninde TOBB Anılar Galerisine yerel motifli bir kukla bebek sunmuştur.

alt

Kırcaali Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu Müdür Yardımcısı  ve 9. TKG üyesi SABİHA MESTAN (solda)   Ankara'da  bulunduğu sorada  15. TKG programı üyesi MECBURE EFRAHİMOVA (sağda) ile birlikte, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü LEMİ BİLGİN'i ziyaret ederek, tiyatolarına gereken kostüm, dekor, eser ve yönetmen ihtiyaçlarını iletmiş ve destek istemiştir. 

Bulgaristan'da yaşayan Türk azınlıkların haklarının ve kültürel kimliklerinin korunması ve desteklenmesi  için uzun yıllardır mücadele veren  SABİHA MESTAN ve MECBURE  EFRAHİMOVA, Ankara  ziyaretleri vesilesiyle TRT Genel Müdürlüğü  yöneticileri  ve Balkanlara yönelik program yapan yönetmenlerle de görüşmüştür. Ayrıca  "Bizim Sesimiz" Programına da konuk olarak  katılmıştır.  

Kırcaali “Kadriye Latifova” Devlet Müzik ve Dram Tiyatrosu İdari ve Teknik Personel Bölümü Başkanı Sabiha Mestan ve Rusçuk “Güneş “ Türkiye ile Kültürel İlişkiler Derneği Başkanı Mecbure Efraimova TRT İNT televizyonun “Bizim Sesimiz” programının konukları oldular.

alt

Programa katılan  SABİHA MESATAN (solda) 26-31 Mayıs 2008 tarihleri arasında Kırcaali’de düzenlenen “Sanatlar Haftası 2008 Tiyatro Festivali” etkinliği ile ilgili bilgiler sundu.

Mecbure  Efraimova ise Rusçuk Güneş Türkiye ile Kültürel İlişkiler Derneği’nin faaliyetlerini anlattı. Program 12 Haziran 2008, Perşembe akşamı saat 22.05’de TRT İNT’te yayınlandı.

2008 yılının Haziran ayında gerçekleşen Türkiye ziyaretinin  bilgisini bizimle paylaşan TKG katılımcılarımıza teşekkür eder,  Türk toplumunun devamlılığı konusundaki  çabaları  nedeniyle kutlar ve başarılar dileriz.