10. TKG üyesi Timur Halilov DTİK'in  Sofya Toplantısının Başarılı Olması İçin Özel Çaba Gösterdi

alt

DEİK Genel Sekreteri Bahri Can ÇALICIOĞLU (sol başta)   Türk Bulgar TSO Başkanı Zeki BAYRAM'a (sağdan 2.)  katkıları nedeniyle teşekkür etti.  

18-19 Kasım 2011 tarihlerinde düzenlenen  Dünya Türk Girişimciler Kurultayından sonra faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Dünya Türk İş Konseyi, Nisan ayında Romanya ve Makedonya’da gerçekleşen toplantılarda sonra  Bulgaristan’daki etkinliğiyle Türk diasporasının yükselişine katkı sağlayacak faaliyetlerine devam etti. 

Türk-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla 24 Nisan 2014 Perşembe günü Sofya'da düzenlenen buluşmaya Bulgaristan’ın her bölgesinden Türk iş adamları katıldı. 

DTİK Genel Sekreteri Bahri Can Çalıcıoğlu tarafından yapılan sunum ve konuşmada DTİK’in kuruluşu, amacı ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Toplantıya  ev sahipliği yapan TBSTO Genel Başkanı Zeki Bayram ise kendisi gibi birçok Türk işadamının 25 yıl önce Bulgaristan’a gelerek yatırım yaptıklarını anlattı.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe de toplantıda iki ülke arasındaki gündemin ana hatlarına değindi.

Bu habere ilgili ayrıntılara ve farklı fotoğraflara ulaşmak için Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odasının web sayfasında yayınlanmakta olan haberin linkinin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Dünya Türk İş Konseyi  (DTİK) Bulgaristan toplantısı haberini bizimle paylaşan  10. TKG programı katılımcımız Timur HALİLOV'a teşekkür ederiz. 

Halen Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Müdürü olarak  görev yapan 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programını aktif katılımcısı Timur AHMEDOV HALİLOV, Bulgaristan'daki   Türk varlığının ve kimliğinin korunması yönündeki aktif çalışmaları ve katkıları nedeniyle de özel bir teşekkürü hak etmektedir. 

alt