17. TKG Programına Farklı Ülkelerden Katılan Altı Girişimci Programdan Bir Ay Sonra Kırcaali'de Buluştu 

alt

KKTC'den Muslu Akgüney (sol başta), Bulgaristan'dan İbrahim Kadirov (soldan 2.) Yunanistan'dan Memet Molla (soldan 3.)  davet sahibi Bulgaristan'da Fahrri İdriz (sağdan 2.) ve Romanya'dan Tekin Emin (sağ başta)  programdan kısa süre sonra yeniden buluşmanın mutluluğunu paylaştılar.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Bulgaristan'ın Kırcaali bölgesinden katılan ve ilk hafta boyunca heyet başkanlığını üstlenen FAHRİ İDRİZ, dönem arkadaşlarını Kırcaali'ye davet etti. 

Programdan sonra ülkelerine dönen 17. TKG grubu  üyelerinden beş kişi  bu davete olumlu olarak cevap verdiler ve 25 Nisan 2014 Cuma günü Kırcacali'de buluştular.   Almanya'dan RECEP YILDIZ,  KKTC'den MUSLU AKGÜNEY, Romanya'dan TECHİN EMİN,  Yunanistan Batı Trakya'dan MEMET MOLLA ALI MEMET  Kıcaali'de davet sahibi FAHRİ İDRİZ ve 17. TKG programına Bulgaristan'da katılımış olan İBRYAM KADIROV IBRYAMOV ile biraraya geldiler.

Dönem arkadaşları için üst düzey bir karşılama ve ağırlama programı düzenleyen Fahri İdriz  konuklarını Kırcaali Müzesi’ni ziyaret etmesini  sağladı.

alt

Recep Yıldız (solda) Fahri İdriz (ortada) ve Tekin Emin (sağda) Kıcaali Müzesinde.

Kırcaali Camiinde kılınan Cuma namazı sonrasında, Kırcaali Belediye Başkanı Sn. Hasan Aziz ve T.C.  Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe ve Türkiye Cumhuriyetinin Bulgaristan'da görev yapan temsilcileri ile tanışan konuklar Kırcaali'de gördükleri ilgiden duyduklaraı memenuniyetei ifade ettiler.

Program kapsamında, Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmet ve müftülük yetkilileri  İle görüşen konuklar,  Fahri İdriz'in sahibi olduğu  Meatsa  Otel ve lokanta tesislerinde öğle yemeğine davet edildiler.  Yemekten sonra ise konuklar için Kilise ve Kırcaali Barajı gezisi düzenlendi.

alt

 

alt

Muslu Akgüney (solda) Recep Yıldız (ortada) ve Tekin Emin (sağda) Kırcaali Barajında.

Programın ikinci  günü iş görüşmelerine ayrılmıştır. 26 Nisan 2014 Cumartesi günü  saat 10:00’da Kırcaali Valisi  Biser Nikolov ve Türkiye Cumhuriyeti Filibe Konsolosluğu Ticari Ateşesi  Barış Yeniçeri‘nin de katılımı ile gerçekleşen görüşmelere Kırcaali bölgesinden yirmibeş iş adamı katılmıştır.

Aralarında Turizmciler Derneği üyelerinin de bulunduğu  İş görüşmeleri  Fahri İdriz'in sahibi olduğu   Meatsa Hotel Konferans Salonunda düzenlenmiştir. Toplantıda biraraya gelen konuklar yeni iş bağlantıları yapmak ve  yeni dostluklar kurmak fırdatlaraını değerlendirdiler.

alt

 

alt

6. TKG programına Bulgaristan'dan katılmış olan SAFET SERİFOV ILYAZOV  (soldan 2.) 17. TKG üyeleri ile yakından ilgilendi.

 

alt

SAFET  SERİFOV  ILYAZOV, Nisan 2007'de düzenlenen 6. TKG programına Bulgaristan'dan katılmıştırİplik ve kumaş üretimi yapmaktadır. İş adamları Dernek Başkanıdır. Kırcaali Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesidir. 

alt

17. TKG Programı Üyeleri Tekin Emin (sol başta), Recep Yıldız (soldan 4.) Muslu Akgüney (soldan 5.)  İbrahim kadirov  (sağan 3.) Memet Molla (sağdan 2) ve 6. TKG Üyesi Safet Serifov İlyazov   (sağ başta) davet sahibi Fahri İdriz tarafından konuklara ikra edilmek üzere  hazırlatılan "kuzu çevirme" işlemini yakında görmek üzere tesisin fırınını ziyaret etti. 

Yoğun geçen program sonunda düzenlenen  müzikli akşam yemeğinde  şarkılar, türküler ve danslar eşliğinde eğlenceli bir arkadaşlık kutlaması  yaşandı.

Konuklar 27 Nisan 2014 Pazar günü ziyaretlerini tamamlayıp, ev sahibi dönem arkadaşları Fahri İdriz'e  bu renkli ve zengin içerikli program nedeniyle teşekkür ederek, ülkelerine döndüler.