15. TKG Programına Bulgaritan'dan Katılan MECBURE EFRAİMOVA'dan Bir Davet Ulaştı 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Malatya, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşa girşimciler Programına Bulgaristan'san katılan MECBURE EFRAİMOVA,  Türkiye İle İlişkiler GÜNEŞ Derneğinin kurucusudur ve uzun süre başkanlığını üstlenmiştir.

Güneş Derneği; Bulgaristan'da Türkçe Dilinin kaybolmaması ve genç kuşaklar arasında Türkçe bilgisinin ve Türk geleneklerinin, Türk halk müziğinin bilinmesi ve sevilmeis için bugüne kadar çok sayıda proje geliştirmiş ve başarılı faaliyetler düzenlemiştir.

alt

Mecbure Öğretmen, Avrupa Birliği kaynaklarından yararlanarak Türk düğün gelenekleri konusunda bir proje geliştirmiştir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunlar Derreği ile işbirliği yaparak, "Deliorman Türklerinde Düğün Gelenekleri" projesini başarıyla tamamlamış ve kitap olarak yayınlanmasına da katkıda bulunmuştur.  

Mecbure Efrahimova ve Güneş Derneği,  bir tören düzenleyerek, hem bu kitabın tanıtımını yapmak, hem de  Çocuk Bayramı kutlamalarını   ve 3. Bilgisayar yarışması ödül törenini gerçekleştirmek istemektedir. Bu amaçla hazırlanan davetiye  TKG Grubuna da  gönderilmiştir. 

15. TKG grubunun değerli Mecbure Öğretmeni diyor ki: 

"Bulgaristan, Rusçuk’ta 30.05. – 01.06. 2014 tarihlerinde Rusçuk Üniversitesi KANEV Kültür Merkezi Konser salonunda, Türkiye İle Kültürel İlişkiler GÜNEŞ Derneği ve GÜNEŞ – 2012 Türk Kültürevi olarak , BULGARİSTAN TÜRKLERİ VE ADIM ADIM TÜRKİYE proje çerçevesinde ÇOCUK BAYRAMI VE 3.BİLGİSAYAR YARIŞMASI düzenlemektedir.

Program kapsamında Trabzon  filmi gösterilecek, ödül töreni düznelenecek  ve DELİORMAN TÜRKLERİNİN DÜĞÜN GELENEKLERİ kitabının  tanıtımı yapılacaktır.

Sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız."

 

alt

 

15. TKG Programına Bulgaristan'dan katılan MECBURE EFRAİMOVA arkadaşımıza Türkçe Diinin korunması ve yaygınlaştırrılması konusundaki eşsiz çabaları nedeniyle teşekkür eder, başarılar dileriz. 

alt