Tahran ve Tebriz'de Düzenlenen DEİK İran Türk İş Konseyi Toplantılarına TKG Üyeleri de Katıldı

alt

9. TKG  programına İran Tebriz'de katılan  SEYED VAHİD PEIMAN (solda),  5. TKG programının KKTC  temsilcisi AHMET HASTÜRK (ortada) ve 5. TKG programına Tebriz'den katılan  MEHDI  ASL MONADİ  (sağda)   İş Konseyi toplantısı kapsamında  Tebriz'de görüştü.

T.C. Kalkınma Bakanı ve Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Eş Başkanı Sayın Cevdet Yılmaz başkanlığında, DEİK / Türk-İran İş Konseyi tarafından oluşturulan  60 kişilik özel sektör heyetini katlımıyla  ile 15-18 Nisan 2014 tarihlerinde Tahran ve Tebriz’e bir ziyaret düzenlendi. 

10. TKG Üyesi ve Ege Bölgesi İran İşbiriği derneği başkanı  HOSSEİN ARAİN T.C. Kalkınma Bakanı  Cevdet Yılmaz Beraberindeki Heyet ile Tahranda Düzenlenen 24. İran Türkiye Ekonomi Komisyonu Toplantısına Katılmıştır.

10. TKG üyesi HOSSEİN ARİAN (soldan 2.)  Kalkınma Bakanı ile tahran'da görüştü.

Ege Bölgesi ve  İran İşbirliği Derneğinin web sayfasında yayınlanmakta olan haberin detaylarına bu linkten  erişim mümkündür.  

16 Nisan 2014 tarihinde İran Ticaret, Sanayi, Madenler ve Ziraat Odası’nda ‘Türk-İran İş Forumu’ düzenlendi. Foruma İran tarafından 200 özel sektör temsilcisi katıldı. 

alt

Forum’un açılış konuşmasını İran Ticaret, Sanayi, Madenler ve Ziraat Odaları Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Farazi yaptı. Farazi konuşmasında; "İran’ın yatırım yapmak açısından çok uygun bir ülke olduğunu, Türk ve İranlı firmaların başta gıda, madencilik gibi sektörlerde işbirliği yapabileceklerini, ayrıca taşımacılık ve turizm sektörlerinde de ikili işbirliğine gidilebileceğini" belirtti. "İran Odaları olarak Türkiye’deki Odalar ile daha yakın bir işbirliğine gitmeyi amaçladıklarını" da sözlerine ekledi. 

Türk-İran İş Konseyi Başkanı Sn. Ali Osman Ulusoy, yaptığı konuşmada; " İş Konseyi olarak iki ülke arasındaki sorunları hep gündemde tuttuklarını, söz konusu sorunların bir bölümünün çözüldüğünü, bir bölümünün halen devam ettiğini, devam eden sorunların ise çözüleceğine inandıklarını, gümrük kapılarında sorunların devam ettiğini, son 5 yılda hava ulaştırmasında iki ülke arasında önemli gelişmeler kaydedildiğini, Türk Hava Yolları’Nın Tebriz, Şiraz, İsfahan, ve Meshed’e uçuşlar başlattığını, ayrıca Onur Air ve Atlas Hava Yolları’nın da İran’a uçuşlar başlattığını" belirtti. " "Turizm alanında ise Türkiye’den İran’ı ziyaret eden turist sayısının yetersiz olduğunu, turist sayısını arttırmak için İran ile ilgili Türkiye’de daha fazla tanıtıcı faaliyet yapılması gerektiğini" ifade etti. 

11. TKG heyet başkanı ve İran-Türk İş Konseyi Başkanı REZA KAMİ, İş Forumunda yaptığı konuşmada;  "tarife dışı engellerin kalkmasıyla iki ülke arasındaki ticaretin önemli ölçüde artacağını, ticaretin dışıda ortak yatırımların önem taşıdığını, İran’ın yatırım açısından çok iyi imkanlar Sunduğunu" belirtti. 

Konuşmaların ardından hediye takdimi yapıldı. Daha sonra firmalar arası ikili görüşmeler ve Türk heyeti onuruna verilen çalışma yemeğine iştirak edildi.

T.C. Büyükelçisi Ümit Yardım’ın konutunda Türk heyeti onuruna verilen akşam yemeğini takiben Tahran’dan Tebriz’e geçildi.

DEİK tarafından düzenlenen İran Türk İş konseyine katılan Türkçe Konuşan Girişimciler Grubunun Üyesi arkadaşlarımızın isimlerini bilginize sunuyoruz:

İran İş Konseyi Başkani  REZA KAMİ aynı zamanda  TKG 11. donem başkandır.

İş Konseyi  çalışmlarına katkıda bulunan VAHİD HOOSEIN POURSHAD  15. TKG grubu üyesidir.

İş Konseyi Yonetim Kurulu Üyesi SEYED VAHİD PEIMAN 9. TKG programına katılmıştır. 

İran İş Konseyi toplantılarına katılan HOSSEIN ARIAN 10. TKG grubunun  üyesidir.
 
İran'a giden Türk tarafı heyetinde yer alan AHMET HASTÜRK,  5. TKG programına KKTC'den katılmıştır.
 
11. TKG dönem başkanı REZA KAMİ (solda) ve 10 TKG Grubu üyesi HOSSEİN MEHDADA ARİAN (sağda)  Tahran İş Forumunda biraraya gelerek durum degerlendirmesi yapma frsatı buldular.
 
10. TKG Programı katılımcısı HOSSEİN MEHDAD ARİAN (soldan 2.) Tahran İş Forumunda yararlı görüşmeler yaptı.
 
alt

11. TKG programında heyet başkanlığını üstelenmiş olan REZA KAMİ (solda)  İran İş Konseyi Başkanıdır. 5. TKG programı KKTC. temsilcisi AHMET HASTÜRK (sağda)  toplantılarda biraraya gelme fırsatı buldular. 

17 Nisan 2014 tarihinde Tebriz’de 300 Tebrizli özel sektör temsilcisinin katılımı ile Pars Otel’de ‘Türk-İran İş Forumu’ düzenlendi. 

Bu toplantıda da konuşan İran-Türk İş Konseyi Başkanı  REZA KAMİ, "Tebriz’de daha fazla Türk yatırımı görmeyi arzuladıklarını, Türkiye’nin Tebriz’in ticaretinde önemli yer tuttuğunu, bundan sonraki dönemde daha önemli ticaret hedeflerine ulaşılacağına inandığını" belirtti. 

Konuşmaların ardından hediye takdimi gerçekleşti ve ikili görüşmelerin ardından toplantı sona erdi.

alt

5. TKG üyesi AHMET HASTÜRK (solda) Tebriz İş Forumunda görüşme masasında.