10. TKG ÜYESİ HOSSEİN ARİAN ANKARA'DA BULUNDUĞU SIRADA TOBB'U  ZİYARET ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına İran - Tahran'da katılan HOSSEİN ARAİN, programdan sonra  İzmir'den İran'a yapmakta olduğu endüstriyel temizlik makineleri thalatının yanı sıra, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi için fahri ticaret ataşesi gibi çalışmaya başlamıştır. Bu nedenle de yarı zamanlı olarak  ailesi ile birikte İzmir'e yerleşmiştir.

Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneğini kuran HOSSEİN ARİAN, İranlı yatırırmcılaraın İzmir ve Ege Bölgesine yönelen yatırım isteklerine ve ticari faaliyetlerine yardımcı olmakta ve danışmanlık yapmaktadır.  Zaman zaman web sayfamızda bu faaliyetler haber olarak yayınlanmaktadır. 

Dernek çatısı altında İran'a iki kez Türk işadamları heyeti götüren ve bu kapsamda İran'da oda ve fuar ziyaretleri ile kurum ziyaretleri gerçekleştiren HOSSEİN ARİAN, bu arada   Türkiye'deysal olarak  çalışma iznini alabilmek için yürütüğü işlemlerin son aşamasına gelmiş bulunmaktadır.

alt

İran'da  Nevruz Bayram kutlamaları kapsamında neredeyse ülkedeki tüm kurumlar  15 gün süreyle kapanmaktadır.

Nevruz Bayramı  ülkede tatil  dönemi olarak yaşanmaktadır. HOSSEIN ARIAN (solda), Nevruz Bayramı  tatilinde  eşi ve 2 yaşındaki kızı Arina ile  ile birlikte Ankara'ya gelmiş, bir yandan ailesi ile tatil yaparken, bir yandan da   işlerini takip etmiştir.

alt

3 Nisan 2014 Perşembe günü TOBB'u ziyaret eden 10. TKG programı katılımcısı  HOSSEİN MEHRDAD ARAİN, (sağda) Ege Bölgesi ve İra İşbirliği Derneği'nin faaliyetleri hakkında bilgi vermiş ve "Çalışma İzni" başvurusundaki aşamaları anlatmışır.

Kısa sürede Çalışma İzni alacağını umud eden 10. TKG Programının çalışkan katılımcısı arkadaşımıza başarılar diliyoruz. 

alt

10. TKG üyesi HOSEEİN MEHRDAD ARİAN'a ziyareti nedneiyle teşekkür ederiz.