Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Almanya'dan katılan OSMAN SİRKECİ,   Almanya'da mali müşavirlik ve danışmanlık hizmetleri vermekte iken, programdan sonra Hakkari  Üniversitesinde öğretim elemanı ve danışman olarak işe başlamış ve Üniversite için döner sermaye işletmesi kurmakla görevlendirilmişti.

Bir süre sonra Trabzon'da kurulan Avrasya Üniversitesine  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak atanan Yrd. Doç. Dr. Osman Sirkeci, Almanya’daki müşavirlik hizmetleri veren aile şirketi ile de ilgilenmeye devam etmektedir.

alt

Osman Sirkeci’nin kızı Melisa Sirkeci  25 Mayıs 2014 tarihinde Almanya'da yapılacak yapılacak  seçimlerde Köln şehrindeki Yabancılar Meclisi üyeliğine  aday oldu.

Osman Sirkeci konu ile ilgili basıa yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Gelecek seçimlerde Köln Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığına hazırlanan, Girişim danışmanı mastır öğrencisi ve öğrenci konseyi başkanı kızım Melisa Sirkeci başarıdan başarıya koştuğunu Trabzon’dan görüyor ve takip ediyorum.Elli yıl önce, yol iz bilmeyenlerin torunları bugünlerde Almanya’nın yarınlarını yönetmeye aday oluyor, bu hepimizi çok mutlu ediyor."

alt

Trabzon'dan yayın yapan TAKA adlı internet gazetesindeki habere ulaşmak için bu inkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

Haber 61 adlı internet sitesinde de yayınlanan bu söyleşinin ayrıntılarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

MELİSA SİRKECİ'nin siyasetle yakından ilgilendiği AyTürk sitesidne yayaınlanan bu haberden de anlaşılmaktadır.  Linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

13. TKG üyesi değerli arkadaşımız Osman SİRKECİ'nin evladına  siyasi çalışmalarında başarılar diliyoruz.