KOSOVA'DA TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER SİYASETLE YAKINDAN İLGİLENİYOR

alt

Türk Adalet Partsisi Prizren  Şube Başkanı CEMİL LUMA (solda)   eski Yugoslavya döneminde  Türk azınlığını temsilen Mecliste milletvekili olarak görev yapmıştır.  

Prizren Türk Esnaf Derneğinin kurucusu olan ve uzun süre dernek başkanlığı görevini üstlenen CEMİL LUMA, Kosova'daki Türk azınlığın haklarının korunması ve geliştirilmesi için Türk partilerinde siyasi çalışma ve mücadelesini sürdürmektedir.    

TOBB tarafından düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kosova'da katılan BERKANT CURİ'nin (sağda) Türk Adalet Partisinin Priştine Şube Başkanı olduğu haberi  bildiğiniz gibi web sayfamızda yayınlanmaktadır. Bu haberin detaylarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Kosova Türk Adalet Partisi PRİZREN ve PRİŞTİNE Şube Başkanları bir söyleşi programında biraraya geldi. 

CEMİL LUMA  ve  BERKANT CURİ genel bir durum değerlendirmesi yaparak, Kosova'daki Türk varlığının  karşılaştığı sorunları giderilmesi ve Türkleri haklarının korunması ve geliştirilmesi hususlarında  yeni projeler ve programlar geliştirilmesi gerekiliği üzerinde görüş birliğine vardılar. 

Türk Adalet Partisinin Prizren Şube Başkanı  olan CEMİL LUMA, Prizren Türk Esnaf Derneği Başkanı olarak bir ticaret heyeti kapsamında  5-10 Nisan 2006 tarihleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin konuğu olarak Ankara ve İstanbul'da toplantılara katılmış ve  incelemelerde bulunmuştur.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından hazırlanan ve Kosova Prizren Türk Esnaf Derneği eski başkanı Cemil LUMA'nın da katılımcıları arasında bulunduğu  özel seminer programına  Kosova Ticaret Odası Başkanı Besim BEQAJ , Oda yetkilileri ile Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı ve bir grup  iş adamı katılmıştır. 05-10 Nisan 2006 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul  illerinde gerçekleştirilen program kapsamında  Türkiye ve Kosova arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması vb çeşitli anlaşmalar için Dışişleri Bakanlığı ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkillleri ile çeşitli toplantılar yapılmıştır.