alt

Kerkük'ün elektrik ihtiyacını karşılayacak indirici trafo merkezinin yapımı  OSTİM Yatırım AŞ tarafından iki yılda tamamlanacak.

18 Mart 2014 tarihidne gerçekleşen temel atma törenine  Kerkük valisi Dr. Necmettin Ömer KERİM, elektrik idaresinin yöneticileri,   il meclisi üyeleri ve çoks ayıda vatandaş katıldı.
 
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan  AYDIN'ın yanı sıra, OSTİM Yatırırm AŞ Yönetim Kurulu Üyesi  Nadir DOĞAN ve Genel Müdür Abdullah ÇÖRTÜ temel atma törenine katıldılar. 
 
OSTİM Yatırım AŞ Genel Müdürü ABDULLAH ÇÖRTÜ, "şirket olarak bölgedeki projelerle ilgilendikleri, Irak'tan  halen devam etmekte olan iki şantiyeleri olduğunu" belirtti ve "trafo merkezinin ihalesinin anahtar teslimi olarak alındığını, ekipmanları birkısmını OSTİM'de temin edileceğini" vurguladı.
 
alt
 
ABDULLAH ÇÖRTÜ  (soldan 3.) ve  ORHAN AYDIN (sağdan 5.) j Kerkük Valiliği yetkiileri ile birlikte projenin aşamaları konusunda bir değerlendirme toplantısı yaptılar. 
 
OSTİM Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş.’nin yapımını üstlendiği Irak’ın Kerkük kentine inşa edilecek indirici trafo merkezinin temeli törenle atıldı. Proje, bu büyüklükte doğrudan Valilik tarafından açılan ilk ihale olması bakımından da ayrı bir önem taşıyor.
 

Kerkük'ün enerji ihtiyacını karşılayacak olan trafo mekezi Kerkük'ün kuzeydoğusundaki Penca Ali bölgesinde yer almaktadır. İki yılda tamamlanması beklenen projenin ihale bedeli 21 milyon dolar olarak belirlenmiştir.

alt

OSTİM Başkanı ORHAN AYDIN  (sağdan 2.)  Kerkük Valiiğinde hediye takdim töreninde Iraklı yetkililerle birlikte.

OSTİM yetkilileri temel atma töreninden sonra Kerkük Ticaret Odasını ziyaet ederek yetkililerle görüştü. 
 
alt
 
1. TKG Programına Irak Kerkük'ten katılan  NURİ SALİHİ  (önde, sağdan 2.)  OSTİM Başkanı ORHAN AYDIN  (soldan 4.) ve OSTİM Yatırırm A.Ş. Genel Müdürü  ADULLAH ÇÖRTÜ'nün (soldan 2.) Kerkük Ticaret Odası ziyaretinde konukları karşılamak üzere hazır bulundu.
 
ABDULLAH ÇÖRTÜ, 2005 yılından bu yana Türkçe Konuşan Girşimciler Programının gönüllü paydaşı olarak çok yararlı çalışmalar yapmatadır.  Tüm TKG grupları ile yakından ilgilenen ve programdan sonra da OSTİM ve Türkiye ile iletişimlerinin güçlü ve sürekli olması için özel çaba sarfeden Adullah ÇÖRTÜ'ye teşekkür ediyoruz. 
 
Kerkük'teki temel atma töreninden sonra izlenimlerini OSTİM Gazetesindeki köşedinde "Kerkük İzlenimleri"  okurları ile paylaşan Abdullah ÇÖRTÜ'nün makalesine bu linkten ulaşmak mümkündür.
OSTİM Yatırım  AŞ tarafından üstlenilen trafo merkezi ihalesinin haberi OSTİM Organize Sanayi Gazetesinin Mart  2014   tarihli sayısında 3. sayfada yayınlanmaktadır.  OSTİM Gazetesindeki haberin detaylarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmekedir.
 
OSTİM yöneticilerinin Kerkük Ticaret Odası ziyaretine ilişkin  TKG Portalında yayaınlanmakta olan habere  ve farklı fotograflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Bu önemli haberi bizimle paylaşan ve fotoğrafları gönderen 17. TKG programına Kerkük'ten katılan A. Ameer Muhsen TERZI arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz ve bu projenin Kerkük halkına hayırlı olmasını diliyoruz.

OSTİM Yatırırm AŞ yöneticilerini de  Irak'taki başarılı çalışmaları nedeniyle kutluyor ve yurtd ışında üstelndikleri iş hacimlerinin  genişlemesini diliyoruz.