Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Üyeleri  DEİK İş Konseyleri Çalışmalarına Davet Edildi

alt

Özbekistan'dan ULUGBEK HOLMATOV  DEİK Genel Sekreterine deri bir tablo sundu.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcıları 12 Mart 2014  Çarşamba  günü (DEİK) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nu ziyaret etti.

Program kapsamında, yirmi  farklı ülke vatandaşı kırk konuk girişimci ve DEİK çatısı altında bulunan ilgili ülke iş konseyleri yürütme kurulu üyeleri ve işadamlarının katılımı ile İstanbul’da TOBB Hizmet Binasında bir toplantı düzenlendi.

12 Mart 2014 tarihinde akşam saatlerinde DEİK’e yapılan toplantıya DEİK Genel Sekreteri BAHRİ CAN ÇALICIOĞLU ev sahipliği yapmış ve konuklarla yakından ilgilenmişlir. Toplantını açılış konuşmasını Bahri Can Çalıcıoğlu yapmış ve TKG Programını önemine vurgu yapmıştır. 

Toplantıda DEİK tanıtım filmi izlenmiş ve  Balkan Ülkeleri Koordinatörü  ASLI AKDENİZ tarafından  İş Konseyleri ve  DEİK faaliyetleri konusunda ayrıntılı bir sunuş yapılmıştır. 

Ayrıca  DTİK Koordinatörü EREN PAYKAL  tarafından Dünya Türkleri İş Konseyi platformunu tanıtmış ve katılımcıları eşleşme platformuna üye olmaya davet etmiştir. 

alt

KKTC temsilcileri DEİK Genel Sekreteri BAHRİ CAN ÇALIÇIOĞLU'na (soldan 2.) ipek koza işlemeli çerçeve sundular. 

DEİK ve DTİK faaliyetleri hakkında ayrıntılı sunumlar yapılan toplantıda, konuk heyet üyeleri kendi ülkelerinin iş konsyeleri hakkında bilgi aldı ve yöneticileri ile tanışma fırsatı buldu.

Konuk işadamları onuruna DEİK hakkında bilgilendirme toplantısını takiben VIP salonunda bir çalışma yemeği düzenlendi. Ülke esasında hazırlanan masalarda biraraya gelen heyet üyelerine ve iş konseylerinin temsilcilerine birebir tanışma ve görüşme ortamı sağlanmış oldu.

alt

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı  GISMAT FUZULİ GOZALOV   (ortada) 17. TKG heyeti üyelerine TURKKON'un çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. 

alt

KKTC temsilcileri TURKKON (Türk Dii Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi) Genel Sekreter Yardımcısı  ISMAT FUZULİ GOZALOV'a (soldan 2.)  işlemeli tabak sundular.

alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'da katılan  temsilciler çalışma  yemeği sırasında  DEİK Genel Sekreteri (solda) ve TÜRKONSEYİ  Genel Sekreterinden (soldan 3.) bilgi aldı. 

alt

DEİK Çalışma Yemeğinde  Balkan ülkelerinden gelen konuklar sektör temsilcileri ile buluştu.

alt

DTİK Koordinatörü EREN BAYKAL (soldan 3.) çalışma yemeği sırasında Batı Trakya, Rodos Adası ve Karadağ temsilcileri ile sohbet ederek,  ilgi alanlarını öğrendi.