10 Nisan  2014 Perşembe günü yayınlanan Dünya Gazetesi'nde, 10.TKG Üyesi ve Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Başkanı Hossein ARİAN ile yapılmış ayrıntılı bir söyleşiye yer verilmiştir. 

alt

 

10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına İran - Tahran'dan katılan Hossein ARİAN Endüstri Mühendisidir ve İzmir Organize Sanayi Bölgelerinde temizlik maliensi üreten altı firmanı İran bayisi olarak, İzmir'den İran'a düzenli olarak makine ticareti gerçekleştirmektedir.  

"İran'a Dünyanın Yatırımcısı Gidiyor" başlıklı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca, Dünya Gazetesi 24 Aralık 2013 tarihinde de Hossein ARİAN ile yapılan "İranlılar Yatırırmı Dubai'den İzmir'e Kaydırdı" başlıklı  bir söyleşi yayınlamıştı. 

Dünya Gazetesinde 24 Aralık 2013 tarihinde yayınlanan haberin ana kaynağına ulaşmak için lütfen Dünya Gazetesinin linkini tıklayınız.

Diğer yandan; İran'ın 5+1 ülkeleriyle Cenevre'de imzaladığı zaptın ardından iş umutları artan Türk işadamlarının İran'a ziyareti de yoğunlaşıyor. DEİK tarafından düzenlenen iş gezisinin haberi  de10 Nisan 2014 tarihli Dünya Gazetesinde yer almıştır. "100 Kişili Heyet İran'a Gidiyor" başlıklı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

DEİK/Türk-İran İş Konseyi tarafından, Kalkınma Bakanı ve Türkiye- İran Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Eş Başkanı ve Kalkınma Bakanı  Cevdet Yılmaz başkanlığında 15-17 Nisan 2014 tarihlerinde İran'ın Tahran ve Tebriz ve Urumiye şehirlerine ziyaret düzenlenecek.

Söz konusu ziyarete bakanlık bürokratları ve İş Konseyi üyelerinin yanı sıra, İstanbul, Ankara, İzmir ve Van başta olmak üzere birçok ilden işadamlarının yer alacağını 80-100 kişilik bir heyetin katılması bekleniyor.

10. TKG Üyesi Hossein ARİAN'da  bu ziyarete katılacak ve iki ülke arasındaki ticaretin artması konusundaki faaliyetlerine devam edecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 20 Mayıs – 05 Haziran 2010 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına İran-Tahran'dan katılan Hossein ARİAN  Endüstri Mühendisidir.

alt

İzmir Bölgesinde endüstriyel temizlik makinesi üreyen  6 fabrikanın  İran temsilciliğini yapan Hossein ARİAN, programdan sonra Ege Bölgesi ve İran İşbiriği Derneğini kurmuştur. Dernek çatısı altında iki ülkenin ticaretini geliştirilmesi için çalışmalar yapan arkadaşımıza başarılar dileriz.

alt

Bu haber Hossein ARİAN'ın kurucusu olduğu Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği'nin web sayfasında da yayınlanmaktadır. Derneğin web sayfasındaki habere bu linkten ulaşmak mümkündür.