alt

9. TKG Programı üyesi İran-Tebriz'den  SEYED VAHİD PEIMAN  19-22 Mart 2014 tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenen TÜRK Dünyası Gazeteciler Şurası”na katıldı.

alt

9. TKG Üyesi Vahid PEYMAN Gazeteciler Şurasında konuşma yaptı ve değerlendirmelerde bulundu. Tebriz'de  matbaa işleten, gazete yayınlayan VAHİD PEYMAN,  Türkçe, Farsça ve İngiizce olarak hazırladığı İpek Yolu Dergisini yayınlamaya başlamıştır. Geçtiğimiz günlerde İpek Yolu  Dergisinin 2. sayısını okurlarına sunan  Vahid PEYMAN, Türk iran İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesidir. Aynı zamanda Tebriz Ticaret, Sanayi ve Madenler Odası Başkanına ve Tebriz Büyükşehir Belediye Başkanına danışmanlık yapmaktadır.

9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcımız Vahid PEYMAN, Eskişehir'de bulunduğu sırada, Eskişhir Ticaret Odasını da ziyaret etmiş ve Oda Başkanı METİN GÜLER  ve Oda yöneticileri ile Tebriz-eskişehir arasında işbirliği görüşmeleri yapmıştır. 

Eskişehir Sanayi Odasını da ziyaret eden Vahid PEYMAN,  Oda Başkan Yardımcısı SİNAN MUSUBEYLİ ve  ESO Meclis Başkanı İSMAİL KUNDURACI ile görüşmüştür. Bu görüşmelerde başta Arçelik firması içi çalışan  yansanayii  olmak üzere, İran ile işbiriği yapılabilecek hususlar değerlendirilmiştir. 

 Eskişehir 2013 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Türk Dünyası Basın Şurası 30 ülkeden 350 gazetecinin katılımıyla yapıldı.

Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı ile Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından düzenlenen "Türk Dünyası Gazeteciler Şurası", Eskişehir Anadolu Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Türki Cumhuriyetler’den 120, Türkiye’den de 60’dan fazla ilden gelen 250 gazeteci olmak üzere 350’den fazla gazetecinin bir araya geldiği Basın Şurası boyunca sergi, panel, çalıştay ve zirve gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen Basın Şurası’nın açılış törenine; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Dünya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, yerli ve yabancı basın mensupları ile çok sayıda davetli katıldı. 

Halkın Sesi Gazetesinde yayınlanmakta olan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür. 

3 gün süren etkinlik Türk Dünyası Gazeteciler Şurası kapsamında düzenlenen sonunda 20 maddeden oluşan bildiri yayımlandı.

Türk dünyası medya mensupları arasında iletişim ağı kurularak, karşılıklı bilgi paylaşımı ve iş birliği güçlendirileceği belirtilen deklerasyonda, Türk dünyası medya mensupları, evrensel insan haklarının savunulması, bölge ve dünya barışına katkı sunulması yönünde çaba sarf edileceği vurgulandı.

Basın İlan Kurumu web sayfasında  yayınlanmakta olan fotoğraflı haber için lütfen tıklayınız.

Avrupa internet gazetesinde yayınlanmakta ola farklı fotoğrafların bulunduğu ayrıntılı habere ulaşmak  için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Haberler Com Sitesinde yayınlanmakta olan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türk Dünyası Gazeteciler Şurasının bir başka haberi için Haberler Com Sitesinin bu linkinin de ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Haber3 Sitesinde yayınlanmakta olan habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.