alt

Mersin TSO 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Heyeti İçin Kültür Turu Düzenledi.

alt

Mersin  Valilik  Binası  Meydanında 17. dönem hatırası.

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriiği tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuklar  9-10 Mart 2014 tarihlerinde Mersin'i ziyaret ettiler.

alt

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, yirmi ülke iki özerk bölgeden gelen kırk girişimci için 9 Mart 2014 Pazar günü rehber eşliğinde  şehir turu ve çevre gezisi düzenlemiştir. 

alt

Rehber eşliğinde yapılan çevre gezisinde Erdemli ilçesine gidilmiş, Kızkalesi görülmüş ve yol üzerindeli Sebaste Antik kenti ziyaret edilmiştir.  

Cennet ve Cehehennem diye adlandırılan obrukların görülmesi ile sona eren Mersin çevre gezisi katılımcıların Mersin'in tarihi, kültürel ve turizm potansiyelini öğrenmeleri ve bilgi sahibi olmalarını sağlamış ve memnuniyetle karşılanmıştr.  

alt

Sebaste Antik kent gezisinden izlenimler

Elaiussa SebasteAyaş beldesi sınırları içerisinde Kızkalesi'ne 22 Km. mesafededir. Elaiussa Sebaste ile ilgili ilk tarihi bilgiler MÖ.2.yy.'a aittir. Roma ve Bizans döneminde yerleşim yeri olarak kullanılmıştır.

alt

Afganistan temsilcileri  SAYED MASUD  SAYED AZİZULLAH (solda) ve  MOHD MUSTAFA ELMİ (sağda) KKTC delegesi MUSLU AKGÜNEY (ortada) antik kent gezisinde. 

alt

17. TKG heyet  üyeleri Sebaste Antik Kentinde Roma mozaiklerini de görme fırsatı buldu.

alt

Konuk heyet üyeleri "Cennet" ve "Cehennem" olarak jadlandırılan mğaraları da ziyaret ettler.

alt

Mersin Kızkalesi ve TKG grubu 

Mersin  Erdemli Korikos sahil kalesinin 200 m. açığındaki küçük adacık üzerindeki kaleye Kız Kalesi denir. Büyük bölümü ayakta olan Kızkalesinin kuzey ve güney uçları sekiz kuleyle korunmuştur. Kalenin dış çevre uzunluğu 192 m. dir. Kızkalesi ile sahildeki kale denizden bir yolla bağlanmış, denizden gelecek saldırılara karşı önlem alınmıştı. 

alt

17. TKg programıa İran tebriz'den katılan "GRUBUN BABASI"  MOHAMMAD JAFAR SALEHI   Kızkalesi ile.

alt

17. Türkçe Konuşa girşimciler programına katılan konuklar neşeli bir günü paylşarak, dostluklarını geliştirdiler. 

alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan konuklar rehberin anlattığı tarihi bilgileri dikkatle dinlediler.