12. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI KATILIMCILARI TİKA'YI ZİYARET ETİ

Türkiye Odalar ve Borsalar birliği tarafından; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB'un  tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 08-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında “12.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı”  düzenlenmiştir.

Ankara, Karaman, Konya  ve İstanbul illerinde düzenlenen  bu programa 21 ülke ve 3 özerk bölgeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 43 katılımcı iştirak etmiştir.

12. TKG programı kapsamında konuk girişimciler için TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı)  ziyareti düzenlenmiştir.

alt

Bilgi almak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla TİKA'ya bir çalışma  ziyaretinde bulunan heyetle yapılan toplantıda, Çok Taraflı ve Bölgesel Projeler Koordinatörü Yeşim Baktır tarafından slayt eşliğinde bir sunum yapıldı ve TİKA'nın faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Heyetle yapılan toplantı sırasında TİKA'nın gerçekleştirdiği faaliyetleri çok önemseyen ve etkilenen katılımcılar, Türkiye'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

12. TKG heyetinin TİKA ziyareti TRT AVAZ  Haber Sitesinde de yayınlanmaktadır. TRT AVAZ'ın sayfasına bu linten ulaşmak mümkündür.