Adana Ticaret Odası  Yöneticileri 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Katılan Konuklarla Yakından İlgilendi   

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan, Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Ortadoğu, Orta Asya ülkeleriyle Almanya ve Rusya'da yaşayan Türkçe konuşan girişimcilerle Türkiye'nin ticari ekonomik ilişkilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Adana’ya gelen heyet üyeleri 10 Mart 2014 Pazartesi günü akşam saatlerinde  Adana Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, bu kapsamda düzenlenen toplantıya katıldılar. 

alt

23 ülkeden 44 girişimcinin yer aldığı heyete hitap eden Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila MENEVŞE, TOBB’nin Türkçe konuşan girişimcileri 17. kez Türkiye’de bir araya getirmesi ve bu yılki ziyaretin Adana’yı da kapsamasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila MENEVŞE,  dünya üzerinde Türkçe ve lehçelerini konuşan Türk topluluklarının sayısının 250 milyona ulaştığını belirtirken, “Ticaret ve iş dünyası için bu rakam son derece önemli bir potansiyeli göstermektedir. Bu potansiyelin odak noktasında yer alan Türkçe konuşan girişimcilerin birlikte hareket etmeleriyle ülke ekonomimiz önemli bir dinamizm kazanacaktır” dedi.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ATİLA MENEVŞE,  Oda yöneticilerini katılımıyla 17. TKG heyetinin üyeleri onuruna 11 Mart 2014 tarihinde akşam yemeği  düzenledi. 

alt

Adana Ticaret Odası konuklara ünlü bir lokanada Adana Kebap ikram etti.

17. TKG heyetini aylar öncesinden Adanaya'ya davet etmiş olan Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ŞAHİN BİLGİÇ (ön sırada,  ağdan 3.), Adana Ticaret Odasının yemek davetine katılarak, konuk heyet üyeleri ile vedalaştı. 

alt

Adana Ticaret odasını web sayfasında konuk heyetin ziyaretine ait ayrıntılı bir haber yayınlanmaktadır. Adana TO web sayfasına  bu linkten ulaşmak mümkündür.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuk heyetin Adana Ticaret Odası'nı ziyareti HABERLER COM sitesinde haber olarak yayınlanmaktadır.  Haberler Com sayfasına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

17. TKG heyetinin Adana Ticaret Odasını ziyareti Büyük Adana Gazetesinde haber olarak yayınlanmakadır. Fotoğraflı habereulaşmak için Büyük Adana Gazetesinin web sayfasının ziyaret edilmesi önerillmektedir.

alt

16. TKG Programı dönem başkanı almanya'dan EŞREF CAN TENLİK  (sağda) Adana TO Başkanı ATİLA MENEŞE'ye  Frankfurt kentinden getiridği  porselen tabağı anı olarak takdim etti.  

16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Almanya'dan katılan ve heyet başkanlığını üstlenen EŞREF CAN TENLİK aslen Adanalı olduğu için, üyesi olduğu Adana Ticaret Odası ziyaretinde 17. TKG Grubuna eşlik etmek üzere özel olarak Adana'ya gelmiştir. 

Adana Ticaret Odası yönetimi, 11 Mart 2014 Salı günü Adana Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçeleşen ikili iş görüşmelerine Adana TO üyelerinin de katılımını sağlamak için Adana Ticaret Odasının web sayfasında  bir duyuru yayınlamıştır.

Adanalı tüccarları ikii İş görüşmeleri davet eden duyuruya  bu linkden ulaşmak mümkündür.

alt

Heyette yer alan farklı ülkelerden işadamları Adana Ticaret Odası Başkanı Atila MENEVŞE'ye başta kaftan ve kalpak olmak üzere ülkelerinin milli özelliklerini taşıyan çeşitli hediyeler takdim ettiler.  

Adana TO Başkanı Atilla MENEVŞE  de 17. TKG Heyet Başkanı Almanya'dan, Recep Yıldız’a Adana’nın tarihi Büyüksaat’inin maketini hediye etti.

alt

Adana Tivcaret Odası Genel Sekreteri AHMET NEVRUZ (soldan 3.) konuklarla ve Mülkiyeden dönem arkadaşları  yakından ilgilendi.