alt

KKTC temsilcileri MUSLU AKGÜNEY (sağ başta) ve İLKE ÖZERLAT (sağdan 2.) heyet üyeleri adına, ziyaret anısı olarak, Mersin TSO yönetimine Lefkere işi ile yapılmış  ipek kozası işlemesi sundular. 

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında, 10 Mart 2014 Pazartesi günü yirmi  ülke ve iki özerk bölgeden  katılan kırk konuk girişimci Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, bilgi aldı ve firmalarla iş görüşmeleri yaptı.

17. TKG heyeti üyeleri Mersin TSO yöneticileri tarafından bölgenin ekonomik kapsitesi konusunda verilen bilgileri dinlediler ve  yapılan tanıtım sunumunu ilgiye izlediler. Oda faliyetleri hakkında bilgi alan konuklar, Mersin'in gelişmişlik  düzeyinden haberdar oldular ve ticari kapasitesini öğrenmiş oldular. Bu arada Mersin ve çevresinin  turizm potansiyelinin de  farkına vardılar. 

Mersin TSO Başkan Yardımcısı NUH YÜKSEL GÜNGÖR (ortada)  ve Yönetim Kurulu Üyesi ENİS GÜRBÜZ HEKİMOĞLU (sol başta) tarafından karşılanan konuklar Mersin TSO yetkililerine  kendileri için hazırlanan zengin içerikli program için  teşekkürlerini ilettiler.

alt

Konuk heyet üyeleri Mersin TSO'nun ev sahipliğinden memnun kaldı. Makedonya'dan  TANER DEMİRCİ (2.sırada sol başta), Yunanistan Batı Trakya'dan  MEMET MOLLA ALI MEMET  (2. sırada ortada),  KKTC'den İLKE ÖZERLAT (1. sırada solda) ve Özbekistan'dan ULUGBEK HOLMATOV Mersinli işadamları ile tanışmaktan memnnun oldular. 

alt

Afganistan temsilcisi MOHD MUSTAFA ELMİ (sağ başta) Mersin TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı NUH YÜKSEL GÜNGÖR'e  Afgan akftanı ve başlığı giydirirken, 17. TKG grubu heyet başkanı Almanya  temsilcisi RECEP YILDIZ'da (sol başta) törene eşlik etti. vardılar. 

alt

17 TKG programına Kosova'dan katılan MUHEDIN METEHIU (sağ başta) Mersin TSO Başkan Yardımcısına Kosova haritası işlemeli bir tablo sundu.        

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuklar 9-10 Mart 2014 tarihlerinde Mersin'i ziyaret etmiştir.

Heyet üyeleri Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından konuk edilmiştir. Heyetin Mersin programına Mersin TSO ev sahipliği yapmıştır.  

Mersin TSO tarafından sağlanan rehber ile 9 Mart 2014 Pazar günü çevre gezisi yapılmıştır.

alt

Yunanistan-Rodos Adası temsilcisi  MOUSTAFA SIECH (sağ başta)  Mersin TSO yöneticilerine anı olarak Rodos haritası işmeli bir tabak sundu. 

alt

Tacikistan temsilcileri HOKIMDJON JABOROV (sağdan 2.)   ABDUSAMAD KHAMIDOV  (sol başta) ve FIRDAVS HOJIMURODOV (sağ başta) Mersin TSO yöneticilerine Tacikistan haritası işlemeli tabak  sundu.

alt

Mersin TSO Yönetimi konuklarla yakından ilgilendi, işbirliği olanakları hakkında bilgi sundu ve konukların sorularını yanıtladı.

 alt

Mersin TSO ev sahipliğinde, 10 Mart 2014  Pazartesi günü Mersin Ticaret Borsası ve Mersin Deniz Ticaret Odasının da katkılarıyla  düzenlenen ikili iş görüşmelerine Mersinli iş çevreleri yoğun ilgi göstermiştir. Konuk heyet üyeleri ikili iş görüşmelerindne memnun kalmış, verimli görüşmeler gerçekleştirmiş ve yeni bağlantılar yapmıştır. 

Konuk girişimciler Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ikili iş görüşmelerinde Mersinli iş çevreleri ile tanışma fırsatı buldu.

10 Mart 2014 Pazartesi günü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen ikili iş görüşmeleri duyurusu MersinTicaret ve Sanayi Odasının  web sayfasında yayınlanmıştır. Mersin TSO web sayfasındaki  davet mektubu ve ilan metnine ulaşmak  için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

Mersin TSO tarafından 17. TKG heyeti üyelerine  9 Mart 2016 Pazar günü Göçtü Restoranda akşam yemeği ikram edilmiştir.

alt

TKG heyeti Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğindeki ikramlardan çok memnun kaldı.

alt

Mersin TSO tarafından düzenlenen akşam yemeğinde birlikte oturan 17. TKG programı üyeleri  Tacikistan'dan  HOKIMDJON JABOROV (solda) , Kosova'dan MUHEDIN METEHIU  (ortada)  ve Sırbistan'ın Sancak Bölgesinden SAFET ALOMEROVIC (sağda) temsilcileri kısa sürede arkadaş oldular.

Konuk girişimciler TÜYAP tarafından düzenlenen Mersin 9. Uluslarası Tarım Ürüneri Fuarı'ı da 9 Mart 2014 Pazar günü  ziyaret etmiş ve fuarda stant açan firma yetkilileri ile görüşmeler yapmıştır.

17. TKG heyetinin  9. Mersin Tarım Fuarını ziyareti Haberler Mersin Com internet sitesinde yayınlanmıştır. Haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.