17. Türkçe Konuşan Girişimcler Programı Katılımcıları Mersin Deniz Ticaret Odası Tarafından Ağırlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında, Ankara Bursa, Mersin, Adana ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına yirmiiki ülde ve iki özerk bölgeden kırkdört girişimci katılmıştır.

alt

Program kapsamında 9-10 Mart 2014 tarihlerinde Mersin'de bulunan konuk heyet üyeleri 10 Mart 2014 Pazartesi günü Mersin Deniz Ticaret Odasını ziyaret etmiştir.

alt

Kazakistan temsilcileri SAKEN TIHANOV  (sol başta), LATIPSHA ASSANOV  (soldan 2.),   ve DARKHAN BİTİMSHİNOV  (sağ başta) Mersin Deniz Ticaret Odası yöneticileri ile hediye takdim ettiler. 

alt

Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter KORER ÖZBENLİ  (soldan 2.) tarafından karşılanan  konuklara Odanın faaliyetleri ve Mersin Limanı hakkında bir sunum yapılmış ve ayrıntılı bilgi verilmiştir.

alt

Özbekistan temsilcileri ULUGBEK HOLMATOV  (soldan 3.)  ve ALİSHER AZİMOV (sol başta) Mersin DTO yöneticilerine hatıra olarak işlemeli kalem kutusu sundu.  

alt

Mersin'in  bölge ülkelerinin ticareti için de önemli bir liman kapısı olduğuana değinen Mersin DTO yetkilileri "Mersin  Limanının Genişletilmesi Projesi" hakkında da konuklara bilgi vermiştir.

alt

Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından yayınlanmakta olan Mersin Deniz Ticareti Dergisinin   25. Kuruluş Yıldönümü  özel sayısı olan Mart sayısını 29. ve 30. sayfalarında 17. TKG grubunun Mewrsin DTO ziyareti  haberine de geniş yer verilmiş bulunmaktadır.   Mersin Deniz Ticareti Dergisi'nin linkinin ziyaret edilmesi halinde, farklı fotoğraflara ve haberin ayrıntılarına ulaşmak mümkün olacaktır.  

Mersin Deniz Ticaret Odası yönetimi tarafından konuk heyet üyeleri için Mersin Tenis Klübünde bir öğle yemeği düzenlenmiştir.

alt

Gürcistan'dan ZURAB PUHUTKARADZE (sol başta), KKTC'den MUSLU AKGÜNEY (soldan 2.) ile İLKE ÖZERLAT (soldan  3.), Karadağ'dan  MİRELA PALAMAR (sağdan 3.) ve  Afganistan'dan MOHD MUSTAFA ELMİ (ayakta) Mersin Deniz Ticaret odası tarafından verilen öğle yemeğinde renkli anları paylaştılar.

Konuklar arasında denizcilik faaliyeti  ve deniz taşımacılığı konularında iş yapan sektör temsilcisi bulunmamasına rağmen, Mersin Deniz Ticaret Odası yönetiminin 17. TKG heyetine gösterdiği bu yakın ilgi ve üst düzey ağırlama takdirle ve memnuniyetle karşılanmıştır.

alt

Kırgızistan'dan  NURLAN SULAIMANOV (sol başta),  Tacikistan'dan  FIRDAVS HOJIMURODOV (soldan 2.), Almanya'dan JALE YILMAZER (sağdan 2) ve Sırbistan'ın  Sancak Bölgesi'nden SAFET  ALOMEROVIC  (sağ başta)  Mersin Tenis Klubünün terasında bir mola anında. 

10 Mart 2014 Pazartesi günü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen ikili iş görüşmelerine kendi üyelerini davet eden Mersin Deniz Ticaret Odası, toplantı haberini  Odanın web sayfasında yayınlamıştır. Duyuruya ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.