alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı nedeniyle Bursa'da bulunan konuk girişimciler  Bursa Valisi MÜNİR KARALOĞLU'nu ziyaret etti. 

Konuk girişimciler için  tarihi Valilik binasında  bir kabul töreni düzenleyen Bursa Valisi; “Biz iş adamlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Bursa’da yatırım yapacak olan iş adamlarımız bizi ücretsiz danışmanları olarak görebilirler” dedi.

alt

Bursa’nın ihracat fazlası veren bir il olduğunu belirten Vali Karaloğlu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada; “22 ülkeden Bursaya gelen genç girişimcilere hoş geldiniz diyorum. Bursa Türkiye’nin hangi parametresini alırsanız alın ilk üçünde veya ilk dördünde olan bir ilidir. Çok önemli bir sanayi şehri, Çok önemli bir tarım şehri, çok yüksek turizm potansiyeli olan bir şehir. Yine madencilik sektörü, sağlık ve özelliklede termal konusunda Türkiye’nin çok önemli şehirlerinden biridir. 2013 Yılında İstanbul’dan sonra en çok ihracat yapan şehir Bursa. Bursa olarak yıllık 27 milyar dolar İthalat- ihracatımız var. Dış ticaret fazlası veren ender illerden bir tanesiyiz. Bursa’da tekstil birinci sırada. İhracatta ise en önemli sektör otomotiv sektörü, yine onu destekleyen makine sanayi. Yine meyve suyu, dondurulmuş gıda ve salçada  Türkiye’nin çok önemli üretim merkeziyiz” dedi.

alt

Milliyet Gazetesinde yayınlanmakta olan fotograflı haberde farklı fotogaflara ulaşmak için Mlliyet Gazetesinin linkini tıklamanız yeterli olacaktır. 

Samsun Haber Monitor sitesinde yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

Kazakistan'dan gelen katılımcılar LATIPSHA ASSANOV (sağdan 32)   DARKHAN BİTİMSHİNOV (sağ başta) Bursa Valisine kaftan ve kalpak armağan etti. Heyet başkanı Almanya'dan RECEP YILDIZ'da  (soldan 2.) hediye takdim törenine eşlik etti.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan girişimcilerin Bursa Valisini ziyaretine ilişkin habere ait  farklı fotoğraflar  Bursa Valiliğinin web sayfasınd da yayınlanmıştır. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan konuklar Bursa Valiliği tarafındnan düzenlenen davette neşeli anlar paylaştı.

17. TKG grubunu Bursa Valisi Münir KARALOĞLU ile görüşmesi BURSADA BUGÜN  Haber Sitesinde yayaınlanmaktaır.  Bursada Bugün İnternet Gazetesindeki fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmekedir.

Konuk heyetin Bursa valisini ziyareti Rota Bursa Haber Sitesinde de yayınlanmaktadır. Rota Bursa haber sitesie bu linkten erişmek mümkündür. 

Yeni Eksen İnternet Gazetesinde yayaınlanmakta olan haberin detaylarına ulaşmak için Yeni Eksen linkinin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

KKTC temsilcileri Bursa Valisine Kıbrısı ünlü el işi ipek koza işlemesi hediye etti.

alt

Almanya'dan CEYLAN AYTUGAN (solda) Bursa Valisine  şirket olarak üstlendiği projeler hakkında bilgi verdi.  

alt

Sancak (sol başta), Kazakistan (soldan 2.), Makedonya  (arkada)  ve Bosna Hersek (sağ başta) tesilcileri Bursa Valisinin davetinde aynı karede buluştu. 

alt

17. TKG heyet üyeleri Bursa Valisinin hazırlattığı  davetten, yapılan ikramlardan ve evrilen hatıra armğanlardan çok memnun oldu.

Konuk girişimcilerle yakından ilgilenen Bursa Valisi MÜNİR KARALOĞLU, konuk heyete  eşlik etmek üzere trafik esortu ve rehber görevlendirdi. Bursa'daki tüm resmi ve özel ziyaretlerini trafik eskortu eşliğinde gerçekleştiren heyet üyeleri üst düzey karşılama ve ağırlamayı heyecanla karşıladılar ve memnuniyet duydular.

alt

Tacikistan'dan HOKİM JABBOROV (solda) ve Türkmenistan'dan MAKSAT SOLTANMYRADOV (sağda) kısa sürede dost oldu.

Denizli Haber Monitor Gazetesinde yayınlanmakta olan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linki tıklamanız yeterli olacaktır.

Kastamonu  Haber Monitor Gazetesinde yayınlanmakta olan haberin linkine buradan ulaşmanız mümkündür.

Konuklar, Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanlarını yakında tanımaları için,  Bursa İl Kültür Müdürlüğü tarafından  görevlendirlen rehber  eşliğinde   8 Mart 2014 Cumartesi günü Bursa'da  kültür turu yaptılar. Muradiye,  Ulu Camii, Emir Sultan, Yeşil Türbe, Kapalı Çarşı ve tarihi hanlar hakkında rehberden bilgi alan konuklar, Bursa'nın tarihi zenginliğinden etkilendiler ve aileleri ile birlikte tatil için yeniden Bursa'ya gelmekten memnuniyet duyacaklaraını beliritiler.