alt

Türkçe Konuşan Girişimciler Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen eşleştirme toplantısına katıldı. 

17. TKG heyeti 7 Mart 2014  Cuma günü Bursa Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret derek, Bursa TSO ev sahipliğinde ikili iş görüşmeleri yaptı.

Dünyanın farklı coğrafyalarından, 22 farklı ülke ve 2 özerk bölgeden ülkemize  gelen girişimciler, Bursa iş dünyasının temsilcileri  ile tanışmaktan çok memnun oldular.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB)  tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinden gelen girişimciler, Bursa buluşmasını Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) gerçekleştirdi. Türkçe konuşan girişimciler Bursa'da faaiyet gösteren firmalarla ikili iş görüşmeleri yaptı.

alt

Rodos Adası  temsilcisi MUSTAFA ŞEYH (solda) , Batı Trakya'dan gelen katılımcı  MEMET MOLLA ALI MEMET  (ortada)  ve Sırbistan'ın Sancak Bölgesinden katılan  SAFET ALOMEROVIC (sağda)  Bursa TSO'daki iş görüşmelerinden memnun kaldılar.         

alt

Almanya temsilcileri; RIFAT KAZANCIOĞLU  (solda), CEYLAN AYTUGAN (ortada), JALE YILMAZER (sağda)  ile Bursa TSO'da tanıştıkları firmalardan gelen yeni iş önerilerini birlikte değerlendirdiler.  

alt

17.  Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konukların Bursa Ticaret ve sanayi odasını ziyareti Haberler Com  internet sitesinde yayınlanan fotoğraflı bir habere konu olmuştur. Bu habere ve fotoğrafa ulaşmak için Haberler Com sayfasının linkinin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

İran ve Tacikistan delegeleri iş adamlarını bekliyor. 17. TKG programına İran'dan  katılan MOHAMMAD JAFAR SALEHI  (solda), komşu ülke Tacikistan'dan gelen girişimciler ABDUSAMAD KHAMIDOV  (ortada) ve HOKIMDJON JABOROV (sağda) ile yakından ilgilendi ve deneyimlerini paylaştı. 

Bursa Haber Gazetesinde yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Konuk heyetin Bursa TSO ziyareti ve ikii iş görüşmelerinin fotoğraflı  haberi Akşam Gazetesi tarafından yayınlanmıştır.  Haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması önerilmektedir. 

Hürriyet Bursa Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Bursa Meydan Gazetesi tarafından yayınlanan fotoğraflı ziyaret haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi CÜNEY ŞENER, 17. TKG heyetinin kabulusırasında yaptığı konuşmada, "Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olan ve ihracatta ikinci sırada yer alan Bursa'nın tarihi, turistik imkanları, gelişmiş sanayi bölgeleri, yetişmiş insan kaynağı ve stratejik konumuyla yatırım için en uygun kentlerden biri olduğunu" söyledi.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuklar Bursa TSO ev sahipliğinde gerçekleşen ikii iş görüşmelerinden çok memnun kaldı. Katılımın yüksek düzeyde olduğu ikii iş görüşmelere katılan firmalarla işbirliği görüşmeleri yapan ve geleceğe yönelik yararlı bağlantılar  kuran konuk girişimciler  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimie teşekkür ettiler.   

alt

17. TKG heyetinin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret haberinin  yayınlanmakta olduğu Bursa TSO basın bültenine bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

Bursa TSO tarafındna ikram edilen öğle yemeğinin ardından, konuk heyet üyeleri ÖZDİLEK havlu üretim tesislerini ve Nestle Erikli su fabrikasını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

alt

17. TKG programına Kırgızistan'dan katıla KANTEMİR AMİTOV (solda) ve Azerbaycan'dan  RAMİL ALİYEV  (sağda) yemeklerde sık sık biraraya gelerek, kısa sürede samimi arkadaş  oldu ve programdan sonra da görüşmeye, birbirlerini ziyaret etmeye devam ettiler.   

alt

Konuk heyet üyeleri 7 Mart 2014 Cuma  akşamı Bursa TSO tarafından  Darüzziyafe'de akşam yemeğine davet edilmekten çok memnun kaldı.  

Muradiye Camisi'nin karşısındaki tarihi binada hizmet veren Darüzziyafe'nin tarihi dokusunu çok beğenen heyet üyeleri, Bursa TSO yöneticilerine teşekkürlerini ifade etti.

alt

Arnavutluk'an ALMİR KULLA (sol başta),  Almanya'dan JALE YILMAZER (soldan 2.), Gürcistan'dan ZURAB PUHUTKARADZE (sağdan 2.),Tacikistan'dan FIRDAVS HOJIMURODOV (sağ başta)  ve Kırgızistan'dan NURLAN SULAIMANOV (arkada)  7 Mart 2014 Cuma günü Bursa'da Darüzziyafe   lokantasında düzenlenen akşam yemeği sırasında neşeli bir dostluk ortamı paylaştılar.

alt

Darüzzüyafe lokantasında Türk Sanat Müziği sazları ile fasıl  müziği yapan grubun şarkılarına hep birlikte eşlik eden konuk girişimciler,  farklı ülkelerde yaşamalarına rağmen aynı dili konuşarak, aynı şarkılara eşik ederek, kültürel birlikteliğin çok anlamlı bir örneğini sergilediler.

8 Mart 2014 Cumartesi günü TÜYAP  2. Mobilya Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı ziyaretinden sonra Bursa'dan ayrılan konuk heyet üyeleri Bursa'da bulundukları sırada çok yararlı iş görüşmeleri yaptıklarını ve yeni bağlantılar kurduklarını belirttiler.