OSTİM'de Ticaretin Ortak Dili Türkçe Konuşuldu

alt

17. TKG programına Rodos Adası'ndan katılan konuk girişimciler OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı ORHAN AYDIN'a  (soldan 3.)  heyet adına  resimi bir tabak armağan etti. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Mersin, Adana ve İstanbul illerinde  düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına 23 ülke ve 2 özerk bölgeden 44 kişi katılmıştır.

Program kapsamında konuk girişimciler Ankara, Bursa, Mersin, Adana ve İstanbul'da ikili ş görüşmeleri yapmış ve fuarları ziyaret etmiştir.  Bu programın Başkent Ankara durakları arasında; 5 bin işletme, 17 ana sektörün bulunduğu, 50 binden fazla kişinin istihdam edildiği, ülkemizin girişimci merkezi OSTİM de yer almıştır.

OSTİM;  Mayıs 2005 tarihinde başlayan Türkçe Konuşan Girişimciler Programının önemli paydaşları arasında yer almaktadır. OSTİM  yönetimi TKG Programı ile yakındna ilgilenmekte ve çok özel destek vermektedir.

5 Mart 2014 tarihinde OSTİM'i ziyaret eden konuk girişimcileri OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ORHAN AYDIN   ve OSTİM yöneticileri karşıladı ve yakından ilgilendi.

alt

OSTİM İdare Merkesini bahçesinde düzenlenen iş adamları buluşması yeni işbirliklerine vesile oldu.

Etkinlik kapsamında konuk girişimciler OSTİM firmalarıyla yaptıkları ikili iş görüşmelerinde ortaklık zemini aradılar, sektörel işbirlikleri için görüşlerini paylaştılar.

Genel olarak inşaat, gıda ve makineleri, mobilya, inşaat ve tesisat malzemesi, otomotiv yan sanayi, temizlik ürünleri, turizm ve yatırım projeleri ile ilgilenen konuklar görüşmelerin ardından bölgedeki tesisleri ziyaret ettiler. Girişimciler, ürün ve üretim süreçlerini yerinde inceleme fırsatı buldular.

alt

17. TKG heyetinin OSTİM'deki görüşmeleri OSTİM Gazetesi'nde de haber olarak yer almıştır. OSTİM Gazetesi'nde video olarak yayıınlanan ziyaret haberine  bu linkten ulaşmak mümkündür.

OSTİM Organzie Sanayi Gazetesinin 9. sayfasında yayınlanmakta olan ziyaret haberinin pdf formatına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler heyetinin OSTİM'i ziyareti İL Gazetesinde de yayınlanmıştır. İl Gazetesinde yayınlanmakta olan haberin ayrıntılarına ve fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

Afganistan gelen katılımcılar MOHD MUSTAFA ELMİ  (sol başta) ve SAYED MASUD  SAYED AZİZULLAH (sağdan 2.)  OSTİM Başkanı ORHAN AYDIN ile hediye takdim töreninde. 

Irak'lı katılımcılar YASHAR JASIM ABED MOHAMED  ve ABDAL AMEER M. HASSAN FAHMI  de OSTİM başkanına hediye sundu.

alt

17. TKG programına KKTC'den katılan MUSLU AKGÜNEY (soldan2.) OSTİM  Yönetim KuruluBaşkanı ORHAN AYDIN'a (sağdan 2.) heyete gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür etti.

OSTİM Yönetimine misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden konuklar; günün anısına, Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’a Afganlı katılımcılar kaftan ve başlığı armağan ettiler. Irak'da gelen konuklar ise Kerkük türkmen İşadamları Derneği tarafından gönderilen üzerinde Esma-ül Hüsna yazılı ay ve yıldız takdim ettiler.

alt

OSTİM web sayfasında yayınlanmakta olan haberin detaylarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için OSTİM web sayfasına ait olan  bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt