Türkçe Konuşan Girişimciler Yurdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı İle işbirliği Fırsatlarını  Görüştü 
 
alt
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında 23 ülkeden gelen girişimciler Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını 6 Mart 2014 Perşembe günü ziyaret etti. Konuk heyet üyeleri başkanlık görevine  yeni atanan Doç. Dr. Kudret BÜLBÜL'ü kutlayarak, başarı dilekerini sundular.  
 
Kurum Başkanı Doç. Dr. Kudret BÜLBÜL konuk girişimcilere yaptığı konuşmasında entellektüel sermayenin önemine değindi.
 
Tacikistan'dan gelen konuklar  HOKIMJON JABBOROV,  ABDUSAMAD KHAMIDOV  ve FIRDAVS HOJIMURODOV   Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar  Başkanına  Tacikistan'ın değerli taşları ile işlenmiş bir tabak hediye etti.
 
alt
 
Gürcistan'dan ZURAB PUHUTKARADZE ( solda) Makedonya'dan TANER DEMİRCİ  ( ortada), Tacikistan'dan ABDUSAMAD KHAMIDOV (sağda) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ziyareti sırasında  neşeli dakikaları paylaştı. 
 
YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret BÜLBÜL sözlerine şu şekilde devam etti: “Entelektüel kapasiteyi geliştirici çalışmalara öncelik vermek istiyorum. Bu da aslında sizlersiniz. Yurtdışında yaşayan işadamları, siyasetçiler, gazeteciler, sosyologlar, akademisyenler topluma şekil verebilen kişilerdir. Bu anlamda burada bulunmanızdan büyük mutluluk duyuyorum. Bize sizler rehberlik edeceksiniz.”
 
Kırgızistan'dan gelen konuklar KANTEMİR AMİTOV,  NURLAN SULAIMANOV ve NİZAMİ NASİRDİNOV  YTB Başkanına bir kırbaç hediye etti.
 
17. Türkçe Konuşan Girişimciler programıa katılan konukların  soruları  YTB Başkanı ve  kurum yetkilileri tarafından yanıtlandı.  
alt

17. TKG programına Irak'ın Kerkük şehrinden katılan YASHAR JASIM ABED MOHAMED (sol başta), Karadağ temsilcisi,  MİRELA PALAMAR  (soldan 2.), Tataristan'dan  JULIA STRUNENKOVA  (soldan 3.) ve Afganistan'dan MOHD MUSTAFA ELMİ  (sağ başta) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ziyareti sırasında terasta Ankara manazarsı eşliğinde, aynı fotoğraf karesinde buluştu.   

Öğle yemeği sırasında; konuk girişimciler ülke uzmanları ve yöneticilerle detaylı olarak görüşme şansı buldu. YTB tarafından yürütülen projeler ve destekleme kredileri hakkında ayrıntılı bilgi alan konuklar, birlikte çalışmanın ve yakın iletişim kurmanın  önemi hususunda fikir biriğine vardılar.  
 
Bu ziyaret haberi Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının web sitesinde yayınlanmıştır.
.
alt
 
6. TKG programına KKTC'den katılan RAMAZAN GÜNDOĞDU (ön sırada, sağdan 4.), 17. TKG heyetinin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ziyaretinde konuk girişimcilere eşlik etti.
 
alt
 
TOBB tarafından düzenlenen 6. TKG programına KKTC temsilcisi olarak katılan RAMAZAN GÜNDOĞDU (solda)  Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı programında  ikram  molası sırasında, 17. TKG üyeleri KKTC'den MUSLU AKGÜNEY (ortada ve Almanya'dan JALE YILMAZER ile  işbirliği fırsatları konusundaki değerlendirmeleirni paylaştı. 
 
alt
 
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 17. TKG heyeti üyeleri için  teraslı kafede YTB yönetici ve uzmanlaraının da katılımıyla ikramda bulundu. 
 
alt
 
17. TKG programına Tacikistan'dan katılan HOKIMDJON JABOROV   (sol başta),  Irak'ıtan YASHAR JASIM ABED MOHAMED (soldan 2.),  Gürcistan temsilcisi ZURAB PUHUTKARADZE  (soldan 3.), Tataristan'dan  JULIA STRUNENKOVA  (sağdan 3.) , Afganistan'dan katılan girişimcilerden MOHD MUSTAFA ELMİ  ve SAYED MASUD  SAYED AZİZULLAH (sağ başta)  dönem arkadaşlıklarını bu fotoğrafla belgeledi.
 
alt
 
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkililerine 17. TKG programı anlatıldı  ve heyet üyelerinin ilgi alanları hakkında  bilgi verildi.
 
alt
 
Gürcistan temsilcisi ZURAB PUHUTKARADZE (2. sırada solda) Makedonya'dan TANER DEMİRCİ  (2. sırada, soldan 2), Tacikistan'dan ABDUSAMAD KHAMIDOV (2. sırada soldan 3. ile  Rusya Federsayonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti temsilcisi JULIA STRUNENKOVA  (ön sırada, sol başta) , Rodos Adası'ndan katılan   MOUSTAFA SIECH  (ön sırada, soldan 2.) YTB uzmanları tarafından yapılan tanıtım  sunumunu ilgiyle izledi.