17. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMININ AÇILIŞ OTURUMU TOBB İKİZ KULELERDE YAPILDI

TOBB 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Açılış Oturumu 3 Mart 2014 Pazartesi günü, TOBB Sosyal Tesisleri’nde TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Emre YURDAKUL'un başkanlığında Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Cüneyt YAVUZCAN'ın katılımıyla   yapıldı.

alt

TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Emre YURDAKUL (soldan 3.)  AB Daire Başkanı Mustafa BAYBURTLU (sol başta) Dışişleri Daire Başkanı  Cüneyt YAVUZCAN (soldan 2.), TİKA temsilcisi NURİ KILIÇ (sağ başta)  ve  MEB temsİlcisi İMDAT PEKDEMİR  (sağdan 2.) programı açılışında. 

Bugüne kadar 24 farklı ülkeden ve 5 özerk bölgeden yaklaşık 650 girişimcinin katıldığı program yeni işbirlikleri için en önemli organizasyonlardan birisi olarak görülmektedir.​

Açılış oturumunda konuşan TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Emre Yurdakul, “2005 yılından bugüne kadar düzenlediğimiz 16 program, başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere, kamu kuruluşlarımızın desteği ile başarıyla gerçekleştirildi” diye konuştu.

alt

17. TKG Programı Açılış Oturumunda tüm katılımcılar birarada.

Bugüne kadar 24 farklı ülkeden ve 5 özerk bölgeden yaklaşık 650 girişimcinin katıldığı program yeni işbirlikleri için en önemli organizasyonlardan birisi olarak görülmektedir.​

Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılacak adaylar Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri tarafından belirlenmektedir.  

17. TKG Programını Açılış Toplantısına  katılan Dışişleri Bakanlığı Kafkasya-Orta Asya Daire Başkanı Cüneyt YAVUZCAN yaptığı konuşmada; TKG Programının önemine ve yararına  değinerek, "Dışişleri Bakanlığı olarak ilk günden buyana  yakından izlediğimiz ve desteklediğimiz Türkçe Konuşan Girişimciler Programının devam etmesinin taraflar açısından yararlı  olacağına inanmaktayız" dedi.

17. TKGPprogramına katılan konuklar ülkelerinin yerel folklorik özelliklerini taşıyan hediyeleri Dışişleri Bakanlığını temsilen Cüneyt YAVUZCAN'a takdim ettiler.

alt

Irak temsilcileri YASHAR JASIM ABED MOHAMED  (solda) ve   ABDAL AMEER M. HASSAN FAHMI  (sağda) Daire Başkanı CÜNEYT YAVUZCAN'a     Ay/Yıldız işlemeli bir  tablo sundu. 

alt

Afganistan  temsilcileri MOHD MUSTAFA ELMİ (solda)  ve SAYED MASUD  SAYED AZİZULLAH (sağda) CÜNEY YAVUZCAN'a Afgan kaftanı giydirdiler.

alt

Azerbaycan'da gelen katılımcılar JAHANGIR SHAFIZADA  (sağda) ve   RAMIL ALIYEV  Daire Başkanı CÜNEYT YAVUZCAN 'a    tarihi Türk sazlarının resmedildiği bir tablo sundular.   

alt

Kazakistan temsilcileri DARKHAN BİTİMSHİNOV (solda) ve LATIPSHA ASSANOV (sağda) Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı CÜNEYT YAVUZCAN'a  AHISKA TÜRKLERİ hakkında bir katalog ktap hediye etti.

HABER FOTOĞRAFLARINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Açılış Oturumuna katılan kamu temsilcilerine Irak heyeti anlamlı armağanlar sundu.  Irak kerkük Türkmen İşadamları Derneği tarafından gönderilmiş olan Kuran'dan ayetler işlenmiş Ay/Yıldız konuklar taarfından ilgiyle karşılandı. 

alt

NURİ KILIÇ (soldan 2.) ve  İMDAT PEKDEMİR  (sağdan 2.) Irak temsilcileri ile birlikte.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Açılış Oturumuna katılan kamu temsilcilerine Irak heyeti anlamlı armağanlar sundu.  Irak Kerkük Türkmen İşadamları Derneği tarafından gönderilmiş olan Kuran'dan ayetler işlenmiş Ay/Yıldız konuklar tarafından ilgiyle karşılandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı   Türk Cumhuriyetleri ve Balkan Ülkeleri Grup Başkanı  İMDAT  PEKDEMİR  ve TİKA  Bölgesel Projeler  Koordinatörü  NURİ KILIÇ konuk heyet üyelerine "hoşgeldiniz" dediler ve "Türkçe konuşan girişimcilerle birarada olmaktan duydukları memnuniyeti" ifade etiler.    

alt

Tacikistan'dan gelen konuk girişimciler toplantı arasında TİKA temsilcisinden ek bilgi aldı.

 

alt

Özbekistan'dan  ULUGBEK HOLMATOV (sağda)  açılış toplantısında TOBB'un faaliyetlerini anlatan Uluslarararası İlişkiler Müdürü DENİZ YALÇIN'a (solda) hatıra armağanı sundu.

  alt             

Bu haberle ilgili ayrıntılar ve farklı fotoğraflar TOBB web sayfasında Haber Arşivinde yayınlanmaktadır. Açılış Oturumu ile ilgili tüm fotoğraflara ulaşmak için lütfen bu linki ziyaret ediniz.  

alt

Kazakistan temsilcileri  sunumlar arasında mola vaktini değerlendiriyor.