12. TKG GRUBUNA IRAK-KERKÜK'DEN KATILAN HALİT MEKNECİ  TÜRKİYE İLE TİCARETİNİ İLERİ AŞAMALARA TAŞIDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına  Irak'da katılan HALİT MEKNECİ  Irak Türkmen İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. 

HALİT MEKNECİ, 13-17 Kasım 2013 tarihleri arasında Diyarbakır'da açılan  Ortadoğu Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarını Kerrük'ten bir grup işadamı ile birlikte ziyaret etmişti.  

İstanbul kökenli, içeçecek üreticisi KOZA şirketinin sahip ve yöneticileri ile  Diyarbakır Fuarında tanışan HALİT MEKNECİ, bu markanın Irak temsilciiğini almak üzere hemen görüşmelere başlamıştır. 

alt

HALİT MEKNECİ (sağda) KOZA Firması Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  ile Diyarbakır fuarında 

18-21 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenen Irak-Erbil Agrofood 2013 Fuarında stand kuran  KOZA içecek şirketi sahiperi ile yeniden görüşen HALİT MEKNECİ İstanbul'da Koza markasının Irak   temsilciliği sözleşmesini 13 Aralık 2013 tarihinde imzaladı.

Arkadaşımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.  Başta gıda  ürünleri olmak üzere Türkiye'den temin ettiği mal ve ürünlerin Irak pazarında dağılını sağlayan, toptan ticaretle ilgilenen HALİT MEKNECİ, TOBB tarfından düznelenen tüm toplantı ve etkinliklere katılmakta, TOBB ve TKG grupları ile güçlü bağlar kurmaktadır.

alt

HALİT MEKNECİ (sağda) KOZA Yönetim Kurulu Başkanı ile Erbil'de.

12. TKG Grubu üyesi HALİT MEKNECİ  fuar ziyaretlerinde başka anlaşmalara da imza attı.  Diyarbakır  Gıda Fuarında tanıştığı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ŞAHİN AKKAYA'nın sahibi olduğu bulgur firmasının Irak temsilciliğini alan Halit MEKNECİ Türkiye ile ticaretie hız verdi.

Halit MEKNECİ, Konya'daki makine üreticileirndne gıda makinesi ve gıda amblajlama makinesi alanaında Irak temsilciliği almak için görüşmelerini sürdürmektedir.

Ayrıca Güney ırak'da içme suyu üretim ve şişeleme tesisi kururlması için gerekli makine ve tesis alımı görüşmelerini yürütümektedir.

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı HALİT MEKNECİ arkadaşımızı iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi konsundaki üstün çabaları nedeniyle kutluyor  ve başarıuar diliyoruz.