alt

Tükiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 12-23 Eylül 2012  tarihleri arasında, Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen  15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına  Arnavutluk'dan katılan ERMAL MERDANİ  (sağda) Yunanistan'ın Batı Trakya Bölgesinde yaşayan dönem arkadaşı İBRAHİM İBRAİMKO'yu (solda)  3 Şubat 2014 tarihinde ziyaret etti. 

alt

15. TKG grubundan iki dönem arkadaşı 1,5 yıl sonra, Batı Trakya bölgesinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı İSKECE  şehrinde  buluşup, hasret giderdi. İBRAHİM İBRAİMKO  konuğuna İskece'yi tanıttı. Dönem arkadaşları ortak anılardan ve arkadaşlarından söz ederek dostluk ortamı paylaştılar. 

alt

Ahşap doğrama ve mobilya sektöründe yeni ürün  ve firma araştırmaları yapmakta olan ERMAL MERDANİ İskece'de bulunduğu sırada bazı mobilya üreticileir iel iş görüşmesi de yapmıştır. İBRAHİM İBRAİMKO, dönem arkadaşın ile yakında ilgilenmiş ve iş göüşmelerine de eşlik etmiştir. 

ERMAL MERDANİ - ARNAVUTLUK :  İnşaat sektöründe faaliyet gösteren,  PVC profil ve doğrama, PVC pencere aksesuarı, çelik kapı ve iç mekan oda kapısı satışı yapan şirket sahibidir.

IMPRAIM IMPRAIMKO- YUNANİSTAN-BATI TRAKYA: Tekstil makineleri, kumaş boyama makineleri ve halı sektöründe ticaret yapan, ayrıca sebze,  meyve  ticareti ile uğraşan şirket sahibidir. İskeçe Türk Birliği ve  İskeçe Ticaret Odası üyesidir. 

İskeçe veya Xanthi, Yunanistan'ın kuzeyinde, Batı Trakya'da bir şehirdir. İskeçe, doğusundaki Gümülcine ve daha doğusundaki Dedeağaç illeri ile birlikte Yunanistan'da Türklerin en yoğun olarak bulundukları bölgelerden biridir. Drama Köprüsü isimli türküye adını veren Drama Şehri de bu bölgeye komşudur.