AVRASYA bölgesi ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin artırılması amacıyla düzenlenen Avrasya İşadamları Forumu  30 ülkeden 300 işadamının katılımıyla 12 Aralık 2013  Perşembe günü  Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde başladı. 

alt

Türkçe Konuşan Girişimciler Programına İran'da katılan 9. TKG Programı üyesi SEYED VAHİD PEIMAN, 11. TKG heyeti başkanı  REZA KAMİ ve  15. TKG üyesi VAHID HOSSEINIPOUR SHAD   Avraya İşadamları Forumuna katılmak için Türkiye'ye geldi.


       

alt

9. TKG  üyesi  SEYED VAHİD PEIMAN

alt

 

11. TKG heyet başkanı REZA KAMİ

alt

15. TKG Üyesi VAHID HOSSEINIPOUR SHAD

 Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Tüm Karadeniz Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜKSİAD) nin, Gebze Belediyesi, Gebze Ticaret Odası ve MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı)'nın desteğiyle 12-15 Aralık 2013 tarihleri arasında  sanayi üssü Gebze'de gerçekleştirilen "Avrasya İşadamları Forumu" Gebze Belediyesi Kent Meydanı Kongre Salonu'nda düzenlendi.

Avrasya İşadamları Forumuna bölge ülkelerinden yoğun ilgi oldu.  Avrasya İş Forumunun açışılına   Özerk Gagavuzya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Vekili Ahmad Dost Hoseini, Romanya Perlemantosu Senatörü Marian Vasiliev katılmıştır.  

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul Milletvekili ve Uluslararası Karadeniz Hazar İşbirliği Vakfı Genel Başkanı Dr. İsmail Safi, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev açılış törenine katılarak  konuklarla yakından ilgilendiler.

alt

Avrasya İşadamları Forumu konusndaki ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara ulaşmak için linki tıklamanız önerilmektedir.

TÜKSİAD Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneğine ait bu  linkten de Avrasya İşadamları Forumuna ulaşmak mümkündür.

Kosova Demokrat Türk Partisi web sayfasında yayınlanmakta olan İş Forumu haberi için lütfen tıklayınız. 

Doğa Haber Ajansının yayınlandığı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Avrasya İş forumunu gala yemeğine katılan  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yaptığı konuşmaya ulaşmak için linki tıklamanız yeterli olacaktır.