8. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA KATILAN KONUKLAR KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından düzenlenen  8. türkçe Konuşan Girşimciler Programına katılan konuk heyet üyeleri 12 Mayıs 2008 Pazartesi günü Konya'da bulundukları sırada, Konya Vali Yardımcısı ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı TAHİR AKYÜREK’i  makamında ziyaret etmiştir.

alt

8. TKG programına katılan konuklar Konya Büyükeşehir Belediye Başkanı ile tanışmaktan çok mamnun oldular. 

alt

8. TKG programına Afganistan'dan katılan FARİDUN İLHAM AMANULLAH (sağda) Konya Büyükşehir belediye Bakanına Afgan kalpagı sundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı  TAHİR AKYÜREK konuklarla yakında ilgilenmiş, Konya Belediyesinin bölge ülkelerine yönelik faaliyetleri hakkında bilgi vermiş ve konuk girişimcileri Konya ile ticaret yapmaya davet etmiştir. 

Ayrıca Konya'da yatırım yapacak firmalara  sağlanan kolaylıklar ve destekler hakkında da bilgi vererek, konuk girişimcilere Konyalı üreticilerle işbirliği yapmalarını önermiştir. 

alt

8. TKG programına Irak'tan katılan heyeti üyeleri görüşlerini ifade ederek, Konya'dan beklentilerini açıkladı.

Moldova-Gagavuzya’dan gelen katılımcıların   Karaman ve Konya ile kardeş şehir olma konusundaki sözlü başvuruları belediye başkanlarınca memnuniyetle karşılanmıştır.

8. TKG üyelerinin taleplerini ve sorularını anında değerlndiren ve çözüm öneren Konya  Büyükşehir Belediye Başkanı, Konya'ya iş ve ziyaret amaçlı vesilelerle  yeniden gelmeleri için davette bulunmuştur.

alt

8. TKG programına katılan girişimciler Konya'nın ekeonomisi ve işbirliği olanaklaraı konularaında yapılan sunumları ilgiyle izlediler. 

alt

Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından heyet üyelerine Konya'yı tanıtan çeşitli kitaplar ve CD'ler armagan edilmiştir.