8. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA KATILAN KONUKLAR KAMU TEMSİLCİLERİNE BEKLENTİLERİNİ İLETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriiği tarafından; Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilerin Türkiye ile ticari ve kültürel  bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 02-18 Mayıs 2008 tarihleri arasında  Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul illerinde  düzenlenen  “8. Türkçe Konuşan Girişimciler programına 50 katılımcı iştirak etmiştir.

Program kapsamında KOSGEB, OSTİM ve İGEME  yönetici ve uzmanları TOBB salonlarında katılımcılara  seminer vererek  hem kurumlarını tanıtmışlar, hem de işbirliği olanaklarını anlatmışlardır.

7 Mayıs 2008 Çarşamba günü   İhracatı Geliştirme Merkezi -İGEME’nin eğitim içerikli sunuşu Şube Müdürü  Deniz ÇAKIROĞLU  tarafından yapılmıştır.

9 Mayıs 2008 Cuma günü KOSGEB-Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Başkanlığı'nın tanıtımı ve destekleme  politikaları sunumları  KOSGEB uzmanları Abdullah TAŞKIN,  Murat ERDEREN, Uhuvvet ÜNCÜ, Gülnara MURTAZAOĞLU tarafından yapılmış ve konuklara bilgi sunulmuştur.

Program kapsamında  9 Mayıs 2008 Cuma günü ayrıca, TİKA -Türk İşbiriği ve Kalkınma Ajansı Başkanlığı ziyaret edilmiştir. Konuk girişimcileri  TİKA ziyaretinde Başkan Yardımcısı Mustafa ŞAHİN kabul etmiş, konuk işadamlarına TİKA’nın tanıtımı yaparak, bölge ülkelerindeki faaliyetleri hakkında bilgi vermiştir.

alt

TRT Dış Yayınlar Müdürü Arslan  KÜÇÜKYILDIZ  (sağdan 2.) ve Dış Türklerden Sorumlu Devlet Bakanı danışmanı BİROL DOK (sağdan 3.) , 8. TKG heyetini konakladıkları MİDAS Otelde ziyaret etti. Konuk girişimcilere akşam yemeğinde eşlik eden kamu görevlilerinin bu ziyareti  konuk girişimcileri çok memnun etti.  

Yukarıdaki fotoğrafta;  Almanya'dan BÜLENT AYDIN (sol başta) ve ERSAN YILDIZ  (soldan 3.) + İran'dan MİR ABOLFAZL HASSANİ (soldan 2.) + Afganistan'dan  FARİDUN İLHAM AMANULLAH (soldan 4.) ve KKTC'den DENİZ KALIPÇIOĞLU (sağ başta)  kamu temsilcileri uzun uzun sohbet ederek, Türkiye ile ilşkilerinde karşılaştıkları sorunları aktarma fırsatı buldular.