8. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMININ AÇILIŞ OTURUMU TOBB'DA  YAPILDI

8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı  06 Mayıs 2008 Salı günü  TOBB Genel Sekreteri İSMAİL KÖKSAL başkanlığında düzenlenen açılış toplantısı ile başlamıştır.

TOBB'un toplantı salonunda düzenlenen  Açılış Oturumuna  Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yetkilileri katılarak, kurumlarını kısaca tanıtmış,  dairelerinin  TKG programı kapsamındaki ülkelerle iş ilişkilerini ve bakış açılarını anlatmış, hoş geldiniz konuşmaları  yaparak, kendilerine doğrudan başvurabilmeleri için iletişim bilgilerini katılımcIlarla paylaşmışlardır.

alt

Dışişleri Bakanlığını temsilen açılış oturumuna katılan Balkan Ülkeleri, Kafkasya, Orta Doğu  ve Doğu Avrupa Daireleri yetkilileri de toplantıda bölge ülkeleri ile ilşkiler konusunda konuklara ayrıntılı bilgi vermiş ve sorularını yanıtlanmıştır.  

Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcısı Elçi KEMAL KAYGISIZ , Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdür Yardımcılığında Şube Müdürü KORKUT TUFAN, Doğu Avrupa Dairesini temislen Başkatip MUSTAFA ÇELİK ve Güney Asya Genel Müdür Yardımcılığını temsilen  Ataşe  CEYDA ÖKSÜZ  konuklarla yakından ilgilenmiş ve  açılış otumundan sonra da konuklarla yüz yüze görüşerek, sorunlarını dinlemiştir.

alt

Elçi KEMAL KAYGISIZ (soldan 2.)  TOBB Genel Sekreteri İSMAİL KÖKSAL ve BİROL DOK (sağdan 2.)  

Devlet Bakanı Sayın Mustafa Said YAZICIOĞLU'nu temsilen Bakan Danışmanı   BİROL DOK 8. TKG programını açılış oturumuna katılarak konuklara Büyük ögrenci projesinin uygulamaları konusunda bilgi vermiştir.  Türkiye'de burslu üniveriste ve yükske lisans, doktora progralarına devam edebilme fırsatlarını öğrenmek için konuk girişimciler konuya yakın ilgi göstermiştir.

KEMAL KAYGISIZ halen Mali Büyükelçisi olarak Afrika'da görev yapmaktadır.

alt

Konuk girişimciler  toplantıda söz alarak, kendileirni tanıttılar, çalıştıkları sektörler ve ülkelerindeki yatırım ortamı hakkında bilgi verdiler. 

alt

Konuk girişimciler Ankara'da bulundukları sırada, Bilkent Otelde açılan MODEV 2008 Fuarı -Butik ev mobilyaları, dekorasyon ürünleri ve bahçe mobilyaları fuarını ziyaret ederek, firma sahiplerinden bilgi aladılar ve iş bağlantıları kurdular.