2.TKG HEYETİ ÜYELERİ SEVGİNAR SERBEST VE NEJDET RAOUF BİLKENT'DE ÜÇTENOR KONSERİNİ  İZLEDİ VE SANATÇILARLA TANIŞTI

2. Türkçe konuşa girimciler grubunu heyet başkanı Bulgaristan'dan SEVGİNAR SERBEST ve Irak'dan NEJDET RAOUF  Ankara'da klasik müzik örnekleri dinlemek istediler. 

Konuk girişimcilerin Ankara'da bulundukları son gün olan olan 24 Eylül 2005 Cumartesi akşamı, ANAÇEV'in burslu öğrencilerinim yararına   Bilkent Senfoni Orkestrasınının  Ankara Devlet Operasının 3 ünlü tenoruna eşik edeceği özel br konser düzenlendi.

Ankara Opera  sahnesinin  yıldızları olan İHSAN EKBER, ŞENOL TANILLI  ve ÖMER YILMAZ  3 Tenor Konserinde klasik müzikten, türkülere kadar değişen çok zengin bir repertuvardan izleyicilere doyumsuz bir konser sundu. Şef  RENGİM GÖKMEN'in yönetimindeki konserde sevilen aryalar, napolitenler ve halk türküleri seslendirildi. Sanat Akademi işbirliğiyle gerçekleştirilen konserin geliri, Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı’nın (ANAÇEV) burslu öğrencileri için kullanılması planlanmıştır.

alt

Türkiye'nin 3 ünlü tenoru Bilkent Üniversitesinin sahnesinde türkülerin de seslendirildigi muazzam bir konser verdi..

alt

Irak'tan NEJDET RAOUF  (solda) konserden sonra kerkük kökenli İHSAN EKBER'i kulisde ziyaret ederek kutladı.  Kerkük'ten gelen dinleyicisi ile yakından ilgilenen ünlü tenor  kerküklü girşimciler  ile de tanışmak istedi. 

2. TKG programı üyeleri Kayseri programını tamamlayıp,Ankara'ya döndüklerinde  28 Eylül 2005 Çarşamba akşamı  Tenor İHSAN EKBER  eşi ile birlikte Kerküklü girişimcileri ve 2. TKG üyelerini Eyüboğlu Otelde ziyaret ett. Eyboglu Otelin lobisi bir anda çok sesli türkülerin seslendirildiği konser salonuna dönüştü.  

TKG üyeleri için çok samimi ve duygu dolu bir moral gecesine dönüşen bu ortamı sağlayan değerli tenor İHSAN EKBER'e teşekkür  ederiz.

alt

Burslu öğrenciler yararına sahneye çıkan Irak-Kerkük kökenli  İHSAN EKBER (sağda),   ÖMER YILMAZ  (ortada,  bu konserden 6 ay sonra maalesef hayatını kaybetmiştir) dinleyicileri selamladı.