DEVLET BAKANLIĞI TEMSİLCİSİ  SAİT YUSUF 2. TKG HEYETİ İLE YAKINDAN İLGİLENDİ

TOBB tarafından düzenlenen  2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programının açılış toplantısı 19 Eylül 2005 Pazartesi günü Ankara'da  TOBB'un salonlarında yapıldı.

Dış Türkler konusundaki çalışmalardan sorumlu Devlet bakanı Prof. Dr. MEHMET AYDIN'ı danışmanlaraından SAİT YUSUF açılış toplantısına katıldı.

SAİT YUSUF, toplantıda yaptığı konuşmada özellikle Balkan ülkelerinde yürütülen projeler hakkında bilgi veren SAİT YUSUF , Büyük Öğrenci Projesi kapsamında Türkiye'de busrlu olarak yüksek öğrenim yapmak isteyen  gençlere sağlanan olanaklar hakkında da ayrıntılı açıklamalarda  bulundu.

Aynı gü akşam saatlerinde Dedeman otelde düzenlenen "Gala Yemeği"ne ve "Hoşgediniz Kokteyli"ne katılan SAİT YUSUF  2. TKG programıa katılan komnuk girşimcilerle ile yakından ilgilenmiş ve ülkelerinde karşılaştıkları azınlık olma dururmudnan kaynaklanan sorunları dinlemiş ve değerlendirmelerde bulunmuşur. 

alt

Devlet Bakanı Danışmanı SAİT YUSUF (soldan 3.)  açılış oturumunda konuşma yaptı. Yukarıdaki fotoğrafta Irak'dan CEMAL GARİP KASAPOĞLU (sol başta)  ve NEJDET RAOUF (sağdan 2.) ile Kosova'dan HALİL LİKA (soldan 2.)  Dış Türklerden sorumlu Devlet Bakanı temsilcisinin açıklamalarını dikkatle dinlediler.

alt

Irak grubu üyeleri;  Muhammet Ahmet SARIKAHYA (sol başta) + Muhammed Suphi ÇALI (soldan 2.) + Atilla PASVAN (soldan 3.) + NEJDET RAOF  (sağdan 2.) ve İlham Ahmet MUHAMMET  (sağ başta) SAİT YUSUF'a (sağdan 3.) toplantıdan sonra da çeşitli sorular yöneltti ve karşılaştıkları sorunlarını anlattı.