13. TKG PROGRAMINA BULGARİSTAN'DAN KATILAN KADRİYE ALİMANOVA  BERLİN'DE DÜZENLENEN 2. GENÇ GİRİŞİMCİLER KONGRESİNE KATILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'dan katılan KADRİYE ALİMANOVA , MÜSİAD Berin Gençlik Kolu tarafından düzenlenen "2. Avrupa Genç Girişimciler Kongresi"ne katıldı.

alt

Büyükelçi HÜSEYİN AVNİ KARSLIOĞLU'nun katılım ve himayelerinde 16 Kasım 2013 tarihinde T.C. Berlin Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen "2. Avrupa Genç Girişimcler Kongresi" nin  amacı, Avrupa'da yaşayan Türk gençlerini girişimciliğe teşvik etmek, tecrübe kazanmalarına yardımcı olmak ve girişimciliğin önündeki engelleri kaldırarak gençleri cesaretlendirmek olarak  belirtilmiştir.

Büyükelçi Hüseyin Avni Karsıloğlu yaptığı konuşmada, gençlere Alman vatandaşlığına geçmeleri tavsiyesinde bulundu. Karsıloğlu, Almanya'da doğup büyüyen gençlerin, yaşadıkları ülkede siyasal ve sosyal alanda yer edinmeleri halinde başarıya ulaşabileceklerinin altını çizdi ve onları Almanya'ya yatırım yapmaya çağırdı.

2. Avrupa Genç Girişimciler Kongresi katılımcılara bilgi ve deneyimleri paylaşıldığı, yeni işbirliği fırsatlarının değerlendirildiği bir çalışma ortamı sunmuştur.  Kongrede  Türk kökenli genç girişimcilerin sosyo-ekonomik rolü çeşitli yöneleriyle  tartışılmıştır.  

alt

15. TKG programı heyet başkanı ve Berlin MÜSİAD Başkanı VELİ KARAKAYA (ön sırada soldan 6.)  ve  ZEKERİYA BAYRAK (ön sırada soldan 5.) Kongreni açılış törenine birlikte katıldılara ve gençlere başarılar dilediler.

Berlin Büyükelçisi HÜSEYİN AVNİ KARSLIOĞLU  (yukarıdaki fotoğrafta sağdan 6.)  Kongre için Berlin Büyükelçili binasının salonlarını tahsis ederek, çok değerli bir yardımda bulunmuştur. 

Almanya'dan  çeşitli ülkelerden genç girimcilerin  katıldığı kongreye çoks ayıda ögrenci, akademisyen ve işadamları iştirak etmiştir. Bulgaristan, Avusturya, Danimarka, Bosna Hersek ve Azerbaycan'dan katılımcıların bulunduğu kongre bir günlük olarak planlanmıştır. 

alt

13. TKG grubuna Bulgaristan'da katılan KADRİYE ALİMANOVA (sol başta)  ve 14. TKG programına Almanya'dan katılan CİHAN MUTLU AKTÜRK (sağdan 4.) Kongre kapsamında düzenlenen  ikram saatlerinde yeni arkadaşlarla tanıştılar. 

14. TKG Programına Almanya'da katılan CİHAN MUTLU AKTÜRK  Berlin MÜSIAD'ı  gençlik kolu olan Young MUSIAD'da görev yapmaktadır.

alt

Kongrenin sosyal etkinliklerinde şehir gezisi sırasında mola anı. KADRİYE ALİMANOVA (soldan 3.) ve CİHAN MUTLU AKTÜRK (sağdan 3.)

Kongrenin ayrıntılı haberi ve çok sayıda görünrü  Ha-ber.com sitesinde yayınlanmaktadır. Ayrıntılara ulaşmak için lütfen linki tıklayınız. 

Kongre ile ilgli ayrıntılı  haberlere ve farklı görüntülere  ulaşmak için Haberler.Com web sitesinin linkini tıklamanız önerilmektedir. 

Berlinli Türkler haber sitesinde yayınlanmakta olan farklı görüntülere erişim için bu linkin tıklanması gerekmektedir.