TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA AFGANİSTANDAN KATILAN İKİ ARKADAŞIMIZIN YAPIMCILIĞINI ÜSTLENDİKLERİ İLK FİLMLERİ HİNDİSTAN'DA ÖDÜL ALDI 

 9.TKG Programına Afganistan'dan katılan KHAN  MURAT HAMIDI ve 11. TKG Programı üyesi SABRUDDIN RAHMANI   film yapımcılığı sektörüne  ALTINFILM adlı bir şirket kurdular ve  2012 yılında Afganistan'ın ilk uzun metrajlı filmini tamamladılar. 

alt

KHAN MURAT HAMIDI (solda)  SABRUDDIN RAHMANI  ortada)  IFFI -Uluslararası Hindistan Film Festivalinde ödül alan filmin yapımcıları olarak ödül töreninde Kırmızı Halıda yürüdüler.

"Walking trough to a red carpet, IFFI, Goa, India.
Left to right: Mr. Murad Hamidi, Producer; Mr. Sabruddin Rahmani, Producer & Mr. Sediq Abedi, Director of "A Man's Desire for a Fifth Wife".

TKG  üyesi arkadaşlarımız, çekimini  çok zor şartlar altında tamamladıkları "A Man's Desire for a Fifth Wife" adlı ilk filmleri için Uluslararası Hindistan Film Festivali IFFI-2013'ün yarışma   bölümüne başvurdular.

2013 yılı IFFI-Uluslararası Hindstan Film Festivali Hindistan'ın batı sahiindeki ünlü tatil merkezi GOA şehrinde 20 Kasım 2013 tarihinde başladı. Arkadaşlarımızın filmi IFFI 2013 Ferstivaline ödüle ve sertifikasyona değer bulundu.  

TKG grubu üyesi arkadaşlarımız kutluyor, başarılar diliyoruz.

alt

MURAT HAMİDİ   (sağdan 3.) ve  SABRUDDİN RAHMANİ (sağdan 4.)  Filmin yönetmeni ve oyuncuları ile ödül töreninde sahnede gurur ve onur duyguları ile dolup taşarak yerlerini aldılar. 

alt

Bu yıl 44. kez düzenlenen IFFI'de   MURAH HAMIDI ve SABRUDDİN  RAHMANİ arkadaşlarımızın yapımcısı oldukları film çok ilgi çekti.

27-28 Kasım  2013 tarihlerinde GOA'da "A Man's Desire for a Fifth Wife" adlı filmi tanıtmak amacıyla çeşitli basın toplantıları, tanıtımlar ve  gösterimler ve çeşitli toplantılar düzenlendi.

alt

9. ve 11. TKG gruplarının üyeleri değerli arkadaşlarımız basın toplantısında filmin yönetmeni ve oyuncuları ile birlikte gazetecilerin sorularaını yanıtladılar.

9. TKG Grubumuzun aktif katılımcısı KHAN MURAT HAMIDI arkadaşımızın bu filmin hikayseni anlattığı ve tanıtım vieosunu sunduğu 17 Ocak 2013 tarihinde Yahoo mail grubumuza göndermiş oldugu mektubunu bilginize sunmak istiyoruz: 

"Degerli Arkadaslar iyi Aksamlar;

Uzun zaman oldu gorusmeyili, ben 9.Gruptan Murat Hamidi. sizi biraz yanlız bıraktım, kusura bakmayiı, sebebi aşagıdadır:
 
Sizin TOBB'den tanıdıgınız 11. Grup üyesi Sabruddin Rahmani ile ortaklık kurarak Altınfilm Şirketini kurduk.
 
Afghanistan'da ilk defa uzun metrajlı ve büyük bütçeli bir sinema filmi çektik. Filmimiz, post-production dahil Eylul, 2012 tamamlandı.
 
Çekimi yaklasik 2 yiı sürdü ve film sahneleri tamamıyla gerçektir, sahne dekoru kullanılmadı ve tabiri cayizse birebir düşsman tehdidi altında gerçekleşti. Post production ise Hindistan'ın ünlü Mumbai kentinde yapıldı. Çekim sırasında canlı bomba suikastı yapıldı ve nice düşman tehditleri...
 
Bunlara ragmen çekimi gerceklestirdik ve çok şükür can kaybımız olmadı ama ... oldu maalesef.
 
Filmin fragmani Aralık aynın başında tamamlandı ve şuan uluslararası film festivallerinde gösterimde.
 
Vizyona ise gelecek aylarda, büyük ihtimalle 1 Mart, 2013 itibiariyle gösterime girecektir...
 
Degerli Arkadaslar, aşagıdaki linki tıklayıp ve görüş ve degerli önerilerinizi bırakarak bizleri desteklemenizi  ve benim nezdimde Afghanistan'daki şiddete dur demenizi ve sinema sanatının bu savaşlara ragmen hala ayakta kalabilecegi iddiamızı  desteklemenizi bekliyoruz.
Şimdiden görüşünü paylaşan -paylaşmayan herkese selam ve sevgilerimi sunarm."
 
alt
 
14. TKG üyesi ABDUL HAKİM (soldan 2.),  11. TKG üyesi  SABRUDDİN ABDURAHMAN RAHMANİ (soldan 4.) ve 9. TKG üyesi  KHAN MURAT HAMIDI  (soldan 5.),  Hinsistan'da yapılan ödül töreninde yönetmen ve oyuncularla birlikte basın mensuplarının sorularaını yanıtladı.
 
"A Man's Desire For Fifth Wife". (Bir Adamı Beşinci Eş Arzusu)
As the first worlwide movie production company in Afghanistan; ALTINFILM Entertainments is proud to present its latest production movies titlied:
Bunun disinda altinfilm web sayfasini da ziyaret edebilirsiniz:
Murat HAMIDI
CEO/PRODUCER
ALTINFILM ENTERTAINMENT, INC.
Contact: + 90 (0) 543 771 58 00
+ 93 (0) 799 307 917 (AF)