02.12.2013 / Bişkek / Kırgızistan
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile Kırgızistan arasında yatırım ilişkilerine hukuki zemin sağlayan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın yenilenmesi sürecinin bu yılsonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini belirtti.
Hisarcıklıoğlu, Jannat Otel'de düzenlenen Türkiye-Kırgızistan İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, kardeş ülke Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen Türkiye-Kırgızistan İş Forumu'nda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in liderliğinde hızla gelişen Kırgızistan'ı bölgenin parlayan yıldızı olarak gördüklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Atambayev'in, cumhurbaşkanı seçilmesinden hemen sonra ilk resmi ziyaretini yine ülkemize yaptığını hatırlattı. Bu ziyaretin ardından iki ülke arasında ilişkilerin daha da güçlendiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Ancak, Türk ve Kırgız iş dünyası olarak daha önümüzde uzun bir yol olduğunun da farkındayız" dedi.
Kırgızistan TKG Grubu ve EGEMENDİK Türkiye Mezunları Derneği 2 Aralık 2013 tarihinde İş Forumunun öğle yemeğinde TOBB Başkanına deri tablo sundu
Kırgızistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olan Türkiye'nin, ülkenin her zaman yanında olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki yıllarda bu beraberliğin güçlenerek devam edeceğini dile getirdi.
Haberin ayrıntıları ve farklı fotoğraflara erişmek için TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan Haber Arşivinin linkinin tıklanması gerekmektedir.
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi TOBB Başkanına Fahri Doktora Unvanı Verdi
Daha sonra öğrencilere "Girişimcilik ve Kalkınmada Özel Sektörün Rolü" konulu açılış dersini veren Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin öneminden bahsetti.
Hisarcıklıoğlu, öğrencilere, başarı için önce hayal etmeleri, sonra hedef koymaları ve çok çalışmaları öğüdünü verdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: Girişimcilik size iki şey kazandırır: iş ve refah. Osmanlı niye geri kaldı yıkıldı; girişimci değil memur toplumdu. Sovyet Rusya, süper güç. Uzaya uydu gönderdi ama gıda dağıtımı yapamadı. Yatırımı, İstihdamı Refahı özel sektör sağlar İngiltere; belki bilmezsiniz, 70’lerde Avrupa’nın hasta adamı idi. Ekonomisi çökmüş, işsizlik-enflasyon rekor seviyelere çıkmıştı. 1976’da IMF’den borç almak zorunda kaldılar. Margaret Thatcher zihniyeti değiştirdi. Felsefesi; bir şeyin sahibi devlet ise, o şey kimseye ait değildir, demektir. Kimseye ait olmayan bir şey de, kimsenin umurunda değildir. Özelleştirmeler-özel sektörün önünü açan reformlarla düzeldi. Türkiye’de 80’lerde bunu uyguladı. Turgut Özal ile çok şey değişti aslında. Aslolan milletin zenginliği sonucu devletin zengin olmasıdır.”
Bu haberin ayrıntılarına ulaşmak için TOB web sayfasında yayınlanmakta olan Haber Arşivini linkini tıklamanız önerilmektedir.