2. TÜRKÇE KONUŞAN GİRiŞİMCİLER HEYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından n 18 Eylül-01 Ekim 2005 tarihleri arasında düzenlenen  2. Türkçe Konuşan Girişimciler programına u üyeleri Batı Trakya’dan 3 kişi, Kosova’dan 6 kişi, Makedonya’dan 3 kişi, Bulgaristan’dan 2 kişi, Romanya’dan 2 kişi ve Irak’dan 8 kişi olmak üzere toplam 24 katılımcı iştirak etmiştir.

Konuk heyet üyeleri 23  Eylül 2005 Cuma günü  Dışişleri Bakanlığını ziyaret etmiştir. Bu ziyaret sırasında, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığına konuk olan  girşimcilere yetkililer tarfından kısa bir sunuş yapılmıştır. Dışişleri Bakanlıüı Ortadoğu Daire Başkanı Hüseyin Avni BOTSALI   ve uzman  Şükriye Bayer tarafından karşılanan konuklar gördükleri ilgiden memnun kalmışlardır. Konuklar ülkeleri hakkında bilgi vermiş ve Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki beklentilerini ifade etmiştir.  

Batı Trakya'da Gümülcine Başkonsolsou olarak görev yapmış olan Hüseyin Avni BOTSALI'ya Batı Trakya ekibi bir plaket sunmuştur.

 BOTSALI, daha sonra Mısır- Kahire'ye büyükeçi  olarak atnmış, görevinin sona ermesinden sonra ise UNECSO nezdinde Paris Büyükleçisi olmuştur.

alt

Batı Trakya'dan gelen 2. TKG programı üyeleri  Gümülcine'deki Başkonsolosluk görevi sırasında Batı Trakya Türklerine gösterdiği yakınlık ve destek nedeniyle   teşekkür ederek, Hüseyin Avni BOTSALI'ya bir plaket sundular. 

alt

Hüseyin Avni BOTSALI Dışişleri Bakanlığında yapılan toplantıdan sonra konuklarla birlikte: Bulgaristan'dan heyet başkanı SEVGİNAR SERBEST (solda) ve Romanya'dan MELEK AMET (sağda). 

alt

Hüseyin Avni BOTSALI  (soldan 4.) 19 Eylül 205  Pazartesi günü yapılan Programı açılış otrurumuna da katılarak konuklarla yakından ilgilenmiş ve sorularını yanıtlamıştır. 

HüseyiN Avni BOTSALI  aynı günü akşamında Dedeman Otelde düzenlenen "Gala Yemeği"ne ve "Hoşgeldiniz Kokteyli"ne katılarak 2. TKG programı katılımcıları ile görüşme fırsatlarını değerlendirmiştir.    

2. TKG programına katılan konuklara Dışişleri Bakanlığının,ilgili dairelerinin yetkilileri yakın ilgi göstermiş ve çeşitli toplantılarda grup üyeleri ile biraraya gelmiştir. 

Yurtdışında Yaşayan Türkler, Göç, İltica ve Emlak Genel Müdür Yardımcılığı dış temsilcilikler aracılığıyla heyet üyelerinin seçimini  gerçekleştirmiştir.

19 Eylül 2005  Pazartesi  günü TOBB salonlarında yapılan Açılış Otururmuna katılan  Dışişleri Bakanlığı İkili Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı Daire Başkanı Sedef YAVUZALP (yukarıdaki fotoğrafta sağdan) 5.)  ve Şube Müdürü  Kudret OYTAN  (sağdan 3.) konuklara Türkiye'nin Balkan ülkeleri ve Irak ile  ekonomik ilşkileri hakkında bilgi sunmuştur.  Bakanlık yetkilileri konuk girişimcilerin Türkiye ile ticaret aparken karşılaştıkları sorunları dinlemiş ve bu konularda çözüm  bulunması için belirtilen konuları devletin ilgili  birimlerine aktarmak üzere not almışlardır.

20 Eylül 2005 Salı  günü Konsolosluk Genel Müdürlüğü Vize Dairesi Başkanı  HALUK AĞCA, konuk heyet üyelerini TOBB'u ziyaret ederek, Türkiye vizesi konusunda yaşadıkları sıkıntıları dinlemiş ve değerlendirmede bulunmuştur.  

alt

2. TKG programını sona ermesinden kısa bir süre sonra HALUK AĞCA Romanya-Köstence Başkonsolosu olarak atanmıştır. Haluk AĞCA  ile Ankara'da toplantılarda tanışmış olan  2. TKG grubu üyesi , Romanya temsilcisi  MELEK AMET, Başkonsolsu ziyaret ederek, Köstence'deki Türk toplumu hakkında bilgi sunmuştur. 

21 Eylül 2005 Çarşamba Balkanlar ve Batı Avrupa Genel Müdür Yardımcılığı Balkanlar Daire Başkanlığı yetkilisi  Cenk ÖNAL konuklara Türkie-Balkan ülkeleri ilişkileri konusunda bilgi vermiş ve sorularını yanıtlamıştır.