12. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI KATILIMCISI HALİT MEKNECİ  DİYARBAKIR FUARINDA BAŞARILI İŞ BAĞLANTILARI YAPTI

13-17 Kasım 2013 tarihleri arasında  TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen "Ortadoğu Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı 2013" ile "Ortadoğu Mobilya ve Dekorasyon Fuarı 2013" ve "Ortadoğu Moda Fuarı 2013" eşzamanlı olarak açılmıştır. 

alt

HALİT MEKNECİ  (sağda)  Diyarbakır TSO Yönetim Kurulu Üyesi ŞAHİN AKKAYA (ortada) Kerkük'ten TKG ailesi gönüllü destekçisi ERDAL HÜRMÜZLÜ (solda)  fuarda yararlı bağlantılar yaptı.

alt

12. TKG grubu üyesi HALİT MEKNECİ (sağda)  Diyarbakır Fuarında yararlı görüşmeler yaptı. 

Irak Kerkük Türkmen İşadamları Derneği üyeleri Diyarbakır TÜYAP merkezinde açılan fuarlara yoğun ilgi göstermiştir. 

Haberler com portalında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

Fuar kapsamıda Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Alım Heyeti Programı gerçekleştirilmiştir. Irak Kerkük'ten Türkmen İşadamları Derneği üyeleri de düzenlenen Alım Heyetinde yer almıştır. Alım Heyetine katılan dernek üyelerinin isimlerini ve sektör bilgilerini sunuyoruz:

12. TKG programı üyesi HALİT MEKNECİ -ALQIMMA – Gıda ve Kimya sektörü +ERDAL HÜRMÜZLÜ-SARAY GİYİM – Teksti sektörü +MUAYED MERDAN -ALBORSA FURNİTURE – Mobilya sektörü ve LAVAND MAOHAMMAD -ZAMZAM – Gıda ve Kimya sektörü.

alt

Tİgris Haber portalında yayınlanmak olan fuar haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

12. TKG programı üyesi HALİT MEKNECİ   Diyarbakır Fuarı kapsmaında düzenelenen ikili iş görüşmelerine katılmaktan memnun kaldı ve yararlı bağlantılar kurduğunu belirtti. 

Fuarın açılışına, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç,TÜ Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Meclis Başkanı Celalettin Birtane katılmıştır.

Diyarbakır TSO web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyret edilmesi gerekmektedir.

alt

Diyarbakır TSO Başkanı AHMET SAYAR fuar açılışında yaptığı konuşmada ihracat rakamları hakkında bilgi vermiştir.  "2012 yılında Sadece Diyarbakır’dan gerçekleşen ihracatımız 200 milyon doları aşmıştır. Bir önceki yıla göre de %12 büyüme sağlanmıştır.  İhracatımızın %60 civarındaki kısmı Ortadoğu Ülkelerine yapılmaktadır."

Haberin ayrıntıları Diyarbakır TSO tarafında yayınlanmakta olan  Gazete Diyarbakır sitesinde yayınlanmaktadır. Habere erişmek için Gazete Diyarbakır  linkini tıklamak yeterli olacaktır.

Alım Heyeti Programı kapsamında 13 Kasım 2013 Çarşamba günü Diyarbakır’da Türk firmaları ile Ortadoğu ülkelerinden fuarı ziyarete gelen yabancı firma yetkililerinin birebir görüşme imkânı bulacakları İkili İş Görüşmeleri düzenlenmiştir.

12.TKG programı üyesi HALİT MEKNECİ ve Irak Kerkük'ten gelen Türkmen işadamları İkili İş Görüşmelerine aktif olarak katılmış ve çok yararlı iş bağlantıları kurmuştur.

alt

14 Kasım 2003 Perşembe günü Diyarbakır Gıda, Mobilya ve Moda fuarlarının resmi açılışı yapılmıştır. HALİT MEKNECİ (sağda) ve Kerkük heyeti fuar alanındaki standları ziyaret etmiş, firma sahipleri ile tanışmış ve birlikte iş yapabilme fırsatlraını araştırmıştır.

HALİT MEKNECİ ve Irak Kerkük Türkmen İşadamları Derneği üyeleri 15 Kasım 2013 Cuma günü Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ziyareti gerçekleşmiştir.

alt

Diyarbakır TSO Başkanı AHMET SAYAR (soldan 2.)  ile görüşen HALİT MEKNECİ, (soldan 3.)  Irak Türkmen İŞşadamları Derneği üyelerinin Diyarbakır ile ticari ilişkilerini geliştirmek istediklerini vurgulayarak, iş birliği olanaklarının geliştirilmesini talep etmiştir.

Diyarbakır TSO ile Türkmen İşadamları derneği arasında karşılıklı ziyaretler düzenlenmesi ve pazar koşullarının incelenmesine karar verilmiştir.