alt

14 farklı ülke ile AB ve Ortadoğu Dörtlüsü temsilcilerinden oluşan 150’yi aşkın yabancı konuk TOBB’un evsahipliğinde, 23 Kasım 2013 tarihinde  İstanbul’da düzenlenen ‘Yeni Bir Başlangıç İçin Ortaklar Global Zirvesi-PNB Zirvesi’nde buluştu.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı PNB Türkiye Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye’nin bölgesinin dönüştürücü gücü olduğunu vurgulayarak, "PNB ülkelerinden girişimcilerle ilişkilerimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede bölgemizde girişimciliğin de merkezi haline gelmek istiyoruz” dedi.​

Girişimci orta sınıfın gücünün; refah, demokrasi ve istikrarın da gücünü belirlediğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Girişimciliğin güçlendirilmesi, bu coğrafya için kritiktir. Zira petrol ve doğalgaz halkları zengin etmiyor. Refahı topluma yaymıyor, istikrar sağlamıyor. Ülkelerin asıl serveti, yerin üstündekilerde saklıdır. Bölgemizde en zengininden, en fakirine tüm ekonomilerde dönüşüme ihtiyaç var. Güçlü girişimciler ortaya çıkartmaya ihtiyaç var. Böyle girişimcilerin yetişmesini sağlayacak eko-sistemlere ihtiyaç var” diye konuştu.

Bu haberin devamına ve  fotoğraflara ulaşmak için  TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan Haber Arşivinin linkini tıklamanız önerilmektedir.

 

PNP ZİRVESİ KATILIMCILARI RAHMİ KOÇ MÜZESİNDE BULUŞTU

23.11.2013 / İstanbul


TOBB’un evsahipliğinde İstanbul’da düzenlenen ‘Yeni Bir Başlangıç İçin Ortaklar Global Zirvesi’ (PNB) katılımcıları Zirve’nin birinci günü akşamında Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen resepsiyon ve akşam yemeğinde bir araya geldi.

haberin devamı ve fotoğraflar için TOBB Haber Arşivinin linkinin tıklanması gerekmektedir.