9. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI ÜYELERİ DOSTLUKLARINI YILLARDIR BAŞARIYLA SÜRDÜRÜYOR

TOBB tarafından 12-29 Ekim  2008 tarihleri  arasında  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Ankara, Blecik, Eskişehir  ve İstanbul illerinde gerçkleşti. 9.. TKG Programına yirmiiki ülke ve iki özerk bölgeden toplam kırk kişi katılmıştır.

9. TKG Grubu üyeleri programdan sonra da çeşitli vesilelerle biraraya geldiler. Türkiye'ye gelecek olan üyeler mutlaka birbirleriyle haberleştiler ve kısa süreli de olsa görüşüp, hasret giderme olanakları yarattılar.

9. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcıları, TKG üyeleri için kurulan iletişim gruplarından  "TOBB Girişimcilik Yahoo Mail Grubu"  ve "TOBB Girişimcilik Facebook Grubu"nda aktif katılım göstermektedir.

Ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından iki yılda bir düzenlenen  Dünya Türk Girişimciler Kurultayları, 60. Yıl Kutlama etkinliklerine katılmayı görev bilmektedirler.

Örnek Buluşmalar:

10-11 Nisan 2009 tarihinde  yapılan DTİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'na katılan  9. Dönemim aktif üyeleri 6.  ve 7.TKG grubu üyeleriyle birlikte Boğazda tekne turu yaparak tanışma  ve kaynaşma ortamı buldu.

Almanya'dan EFENDİ AYGÜN (ön sırada sağ başta) + KKTC'den  heyet başkanı ŞEVKİ METECİ (arka sırada soldan 4.)  + İran'dan VAHİD PEYMAN (ayakta sağ başta) + Irak'dan HALİT MAYAS (ayakta sağdan 3.) ve Türkmenistan'dan DOVRAN BAYLIYEV (ön sırada sol başta)   6.  ve 7. dönem TKG grubu üyeleriyle birlikte Boğazda tekne turu yaparak tanışma  ve kaynaşma ortamı buldu.

18-19 Kasım 2011 tarihlerinde İstanbul'da yapılan Dünya Türk Girşimciler Kurultayı katılımcıları arasında 9. dönem TKG üyeleri de bulunmaktaydı. Kurultay çalışmalarına etki katılı sağlaya ve diğer döne katılımcıları ile yakın iletişim kuran 9. dönem üyeleri  TKG ailesinin  aktif örneği olmayı  kararlılıkla sürdürmektedir.

2011 DTİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayında ikili iş görüşmelerine etkin  katılıM sağlayan TKG grubu üyelerinden 9. döneme Türkmenistan'dan katılan DOVRAN BAYLIYEV (sol başta)  ve İran'dan VAHİD PEYMAN  (3.sırada ortada) TKG grubu ile birlikte olmanı önemini belirtiler.

13 Eylül 2012 Perşembe günü TOBB'un 60. Yıl kutlama etkinliklerine katılmak üzere İstanbul'a gelen TKG önceki dönem üyeleri, üyeleri 15. dönem üyeleri için  düzenlenen İstanbul Boğazında  tekne gezisine katılarak büyük TKG ailesini oluşturdular.

9. TKG programına Irak'tan katılan HALİT MAYAS  (sol başta) 60. Yıl programı kapsamındaki tekne gezisine Irak temsilcileri ile birlikte katıldı.

istanbul Ortaköy'deki Feriye Lokantasında düzenlenen TOBB'un 60. Yıl Kutlamaları Açılış Resepsiyonuna  katılan Irak delagasyonunda 9. TKG  üyesi HALİT MAYAS (soldan 2.) da yer almıştır.

9. TKG grubu üyesi Almanya'dan EFENDİ AYGÜN, 60. Yıl kutlamalarında TKG üyeleri ile birlikte TOBB Başkanını selamladı.

TOBB'un 60.Yıl Gala Yemeğine katılan  9. TKG programı üyeleri Almanya'dan EFENDİ AYGÜN (sol başta) , Türkmenistan'dan DOVRAN BAYLIYEV (soldan 3.) ve Irak'dan HALİT MAYAS  1. TKG programına  Bulgaristan'da ktılan AYNUR ENGER (sağ başta) ile birlikte Çırağa Sarayı'nın bahçesinde müzikli gösteriyi izlediler.

TOBB tarafından düzenlenen benzer  toplantıların yanı sıra İstanbul'da çeşitli vesilelerle küçük gruplar halinde kendi aralarında veya diğer grup üyeleriyle buluşarak, görüşmekten her zaman mutluluk duymaktadırlar.

9. TKG grubu üyeleri  Azerbaycan'dan   PARVİZ BAKHSHALIYEV ve Irak'dan HALİT MAYAS, 6. TKG Programına Azerbaycan'dan katılan ELNUR  JABBARLI ile  İstanbul'da buluştu.

İran'dan SEYED VAHİD PEYMAN ve eşi 22 Temmuz 2010 Pazartesi günü Almanya'da EFENDİ AYGÜN ve ailesine konuk oldu.

Romanya'da 6. TKG üyesi SELDA İSMAİL (sağdan 1.), Irak'tan  9. TKG grubu üyesi HALİT MAYAS (sağdan 2.) ve  12. TKG grubu heyet başkanı  SUPHİ MUTAPÇI (soldan 1.) İstanbul'da buluşarak, ortak iş yapmanın koşullarını araştırdılar.

IRAK Grubundan; 9. TKG üyesi HALİT MAYAS (soldan 1.) , 12. TKG üyesi HALİT MEKNECİ (soldan 3.) 15. TKG üyesi İSAM ABBAS MUDRAB  (soldan 4.) ve TKG Moderatörü MERT ERMİŞ (sağdan 2.) 22 Mart 2013 tarihinde Ankara'da  iş ziyareti kapsamında biraraya geldiler.