ESKİŞEHİR TİCARET ODASI 9. TKG HEYETİ İÇİN REHBERLİ ŞEHİR GEZİSİ DÜZENLEDİ

9. Türkçe Konuşan Girişimciler  programı katılımcıları için 20 Ekim 2008 Pazartesi günü Eskişehir Ticaret Odasındaki toplantıdan sonra İl Kültür Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen rehberler  konuk heyet için bir şehir turu düzenlemişlerdir.

alt

Moldova'dan  DMITRI BABOV  (sağ başta)  +  Kazakistan'dan BERİK UTEMİSSOV(sağdan 2.) + Moldova'dan CONSTANTİN IANEV (sağdan 3.), Rusya-dağıstan'dan GAMZAT KHANGISHIEV (soldan 3.) ve Almanya'dan EFENDİ AYGÜN (sol başta) Korsan Kalyonu ziyaretinde çok eğlenceli anlar yaşadılar. 

alt

Almanya'dan İSMAİL HAKKI YILDIZ (sağda)  ile EFENDİ AYGÜN (solda) , Afganistandan  KHAN MURAT HAMIDI  (ortada) Eskişehir'deki yeni parkaları beğendi.

Bu gezi sırasında önce temizleme ve yenileme faaliyetleri tamamlanma aşamasında olan Porsuk nehrinde bir tekne gezi yapılmıştır. Eskişehir’e gelen konuklar onuruna Porsuk’a özel olarak su verildiği ve nehir yatağının tekne gezisine uygun  hale getirildiği öğrenilmiştir.

Tarihi Eskişehir evlerinin bulunduğu Odun Pazarı  bölgesi ziyaret edilmiş,  restorasyonu tamamlanmış bir konakta açılmış olan Cam Eserleri Müzesi ziyaret edilmiştir.

Eski toptancı halinin restorasyon sonunda  yeme içme mekanları ve hediyelik eşya dükkanları eklenerek  yeni fonksiyonu ile şehre kazandırılan Haller Binası  ve buradaki şehir tiyatrosu gezilmiştir.

Gene aynı bölgede bulunan  ve restorasyonu tamamlanarak  hediyelik eşya  çarşısına dönüştürülmüş olan Atlı Han'ın avlulu çarşısında heyet üyelerine alış veriş olanağı tanınmıştır.

alt

9. TKG grubu Kent Park'da korsan kalyonunu gezdi.

Şehir gezisi kapsamında,  Büyükşehir Belediyesi tarafından kent yaşamına kazandırılan Kent Park ve diğer büyük parklar  gezilmiş,  yeni bir eser olan tiyatro salonu,  konser salonu ve sergi salonu bölümleri olan  Belediye Kültür Sarayı da ziyaret edilmiştir.

Tüm katılımcılar Eskişehir’in Batılı çağdaş şehirlerle yarışabilecek bir kentleşme  düzeyine sahip olduğu görüşünde birleşmişlerdir. 

alt

Almanya ve Irak temsilcileri Eskişehir'i  yakından tanımaya çalıştılar.