9. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA KATILAN ÜYELER BAŞKENTİN MÜZELERİNİ  ZİYARET ETTİ

9. TKG programı katılımcılarının Ankara’da bulundukları sırada; 18 Ekim 2008 Cumartesi ve  19 Ekim 2008 Pazar günleri rehber eşliğinde  şehir gezileri düzenlenmiştir.

alt

İran'dan VAHİD PEYMAN (sol başta),  Almanya'dan EFENDİ AYGÜN (soldan 2.),  rehber  Derya KAPKIN  (ortada)  Moldova'dan DMITRI BABOV (sağdan 2.) ve  Rusya'dan NATİG ASKEROV Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinde  eski uygarlıkların izini sürdü.

Bu gezi kapsamında;  Atatürk Evi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, Çengel Han Rahmi Koç Sanayi Müzesi, Altınpark ve Keçiören Estergon Kalesinde bulunan Etnoğrafya Müzesinin gezilmesi sağlanmıştır.

alt

9. TKG grubu  Etnoğrafta Müzesinin girişinde anı fotoğrafı için sıralandılar.

alt

Konuk heyet üyelerine Ankara Kalesinde  Zenger Paşa Konağında öğle yemeği ikram edilmiştir. Tarihi mekanda, etnoğrafik özelliklerle donatılmış lokantada konuklar çok hoş  vakit geçirdiler.

alt

Almanya'dan EFENDİ AYGÜN paşa pidesi sunumu sırasında eğlenceli anlar yaşadı.

alt

Irak ve Türkenista delegeleri Etnografik eşyaları ilgiyle izlediler ve ortak kültürel değerlerin çokluğundan memnun oldular.

alt

-Kurtuluş Savaşı Müzesi önünde  Türkmenistan'dan DOVRAN BAYLIYEV (solda)  Irak temsilcisi HALİT MAYAS (sağda) 

Konuk heyetin Ankara’da bulunduğu sırada konukların TOBB  Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun ticari faaliyetleri konusunda bir izlenim edinmeleri amacıyla ARMADA ve PANORA alışveriş merkezleri ziyaret edilmiştir.

alt

Bu ziyaretler sırasında  AVM yöneticileri tarafından projenin detayları hakkında hakkında konuk girişimcilere bilgi verilmiş ve AVM'lerin gmrevliler eşliğinde gezilmesi sağlanmıştır. Konuk heyet üyeleri  ülkelerine götürmek istedikleri hediyeleri bu merkezlerden satın almayı tercih etmiştir.

alt

- Irak'dan HALİT MAYAS (solda) , İran'dan  VAHİD PEYMAN  (ortada), Almanya'dan  EFENDİ AYGÜN  (sağda) PANORA AVM'de  Eskişehir yolculuğu öncesinde akşam yemeği molasında-

TKG grubu üyelerine   Ankara'da bulundukları son gün olan 19 Ekim Pazar günü, Eskişehir' e doğru yola çıkmadan önce  akşam yemeğie PANORA AVM'de ikram edilmiştir.