9. TÜRKÇE KONUŞAN  GİRİŞİMCİLER HEYETİ  BİLECİK BELEDİYE BAŞKANINA KONUK OLDU

9. TKG heyeti  22 Ekim 2008 Çarşamba günü Eskişehir ziyaretinin ardından grup otobüsüs ile  Bilecik'e  gitmiş ve burada Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde  zengin içerikli  bir programla ağırlanmıştır.

alt

9. TKG programına Makedonya'dan  katılan  ERDOAN DZELADİN (solda) Azerbaycan temsilcisi PARVİZ BAKHSALİYEV (sağda) Bilecik belediyesi ziyaretinde renkli ve neşeli anlar paylaştılar.

Konuk heyet üyeleri, Bilecik ziyaret programı  kapsamında,  Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Ahmet ÖZÜNLÜ’nün refakatinde  Bilecik  Belediye Başkanı  Selim YAĞCI'yı ziyaret etmiştir.

Konukları karşılayan Belediye Başakanı yirmi iki ülke ve iki özerk bölgeden gelen girişimcileri Bilecik'te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir. 

Konuk heyet üyeleri de; Ankara, istanbul gibi büyük iller dışında Anadolunu ortasındaki  Bilecik'i görmekten memnun olduklarını belirterek, bu tanışmanın  yeni işbirliklerine  vesile olmasını istediklerini ifade etmişlerdir.

Bulgaristan ve Romanya'dan gelen üyeler Bilecik ile kardeş kent olma ve  karşılıkı kültürel programları destekleme niyetlerini ifade etmiştir. Bu kapsamda, ülkelerindeki folklor grupları, koro gibi kültürel aktiviteleri sergileyen grupların Bileceik   festivaline  davet edilmesi hususunda ilke olarak anlaşılmıştır.  

alt

Belediye Başkanı  SELİM YAĞCI  (solda) konuk heyet üyelerine  Osmanlı arması işlemiş seramik tablolalar hediye etmiştir. Heyet başkanı KKTC temsilcisi ŞEVKİ METECİ (ortada) Bilecik Belediyesi ziyareti vesilesiyle heyet adına  duygu ve düşüncelerini ifade eden bir konuşma yapmıştır. 

alt

9. TKG heyeti Bilecik Belediye Başkanı ile  tanışmaktan duydukları memnuniyeti  ifade etmiştir.