9. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMININ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILAN  KAMU TEMSİLCİLERİ KONUKLARIN SORULARINI YANITLADI 

9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı 14 Ekim 2008 Pazartesi günü  TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Emre YURDAKUL başkanlığında düzenlenen açılış toplantısı ile başlamıştır.

TOBB'daki toplantı salonunda düzenlenen  Açılış Oturumuna  Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yetkilileri katılarak, kurumlarını kısaca tanıtmış,  dairelerinin  seminer kapsamındaki ülkelerle iş ilişkilerini ve bakış açılarını anlatmış, hoş geldiniz konuşmaları  yaparak, kendilerine doğrudan başvurabilmeleri için iletişim bilgilerini katılımclarla paylaşmışlardır.

alt

Kosova'dan İRFAN FUSHA (soldan 2.) , KKTC'den NİYAL ÖZTÜRK (soldan 3.) , Almanya'dan EFENDİ AYGÜN (sağdan 2.) ve Azerbaycan'dan PARVIZ  BAKHSALIYEV (sağ başta) TOBB'da düzenlenen toplantılara etkin katılım sağladılar.  

Devlet Bakanı Mustafa Said YAZICIOĞLU'nu   temsilen Bakan Danışmanı  BİROL DOK,  açılış oturumunda yaptığı konuşmada; Büyük Öğrenci Projesi uygulamaları hakkında bilgi sunmuştur. 9. TKG üyeleri arasında da bu projeden yararlanarak üniversite öğrenimini ve/veya  yüksek lisans eğitimini Türkiye'de tamamlayanlar da bulunmaktadır.  

Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ;  Balkan Ülkeleri Daire Başkanı İSKENDER OKYAY,  Kıbrıs Daire Başkanı NAFİ TOSYALI,  Balkanlar ve Orta Avrupa  Şube Müdürü KORKUT TUFAN,  Kafkasya-Orta Asya GM Yardımcılığında Başkatip   SENEM GÜZEL ve   Doğu Avrupa Ülkeleri dairesinden AYÇA OŞAFOĞLU, görev alanlarıa giren ülkeler ile Türkiye'nin siyasi ve ekonomik ilişkileri hakkında katılımcılara bilgi vermiş ve sorularını yanıtlamıştır. 

9. TKG programına katılan konuk girişimciler kendi ülkeleri ile ilgilenen diplomatlarla toplantıdan sonra düzenlenen   serbest görüşmeler sırasında yüz-yüze görüşerek, ülkeler arası ilişkilerde karşılaştıkları sorunları aktarma fırsatı buldular.

alt

 9. TKG heyeti TOBB binası önünde aile  fotoğrafında buluştu. 

alt

9. TKG programına Romanya'da katılan DURİYE AKOYUM  (sol başta)  SEVİDAN KERİM (sağdan 2.) ve Bulgaristan temsilcisi  SABİHA MESTAN (sağ  başta) uzun süren ilk günü ardında TOBB ana binasının önünde ilk fotoğrafta buluştular.