TÜRKİYE'DE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALMIŞ KONUK GİRİŞİMCİLER  MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan  konuklar arasında üniversite eğitimlerini Türkiye'da yapmış, hatta yüksek  lisans derecesini Türkiye'de almış üyeler bulunmaktaydı.   

Türkiye’de öğrenim görmüş olan heyet üyeleri ve  ilgili konukların katılımıyla 16 Ekim 2008 Perşembe günü akşam saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığına bir ziyaret düzenlenmiştir.

Türkiye'de okuyan  yabancı öğrencilerin iş ve işlemlerini yürüten Milli Eğitim Bakanlığında bu programı yürüten  ilgili dairenin yetkilisi olan  Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Hasan KAPLAN makamında ziyaret edilmiş, katılımcıların ülkeleri ile Türkiye arasında kurulmuş olan öğrenci kabul projesi üzerinde karşılaşılan sorunlar üzerinde bilgi alışverişi yapılmıştır. 

alt

 Kırgızistan'dan TARIEL  SULTANOV  (sol başta), Kazakistan'dan BERİK UTEMİSOV (soldan 2.) , Afganistan'dan KHAN MURAT HAMIDI (soldan 3.),  Irak'tan İBRAHİM ARAFAT  (sağdan 3.)  ve Almanya'dan EFENDİ AYGÜN (sağdan 2.),  Moldova'dan DMITRI   BABOV (sağ başta)  Genel Müdür  HASAN KAPLAN ile Milli Eğitim Bakanlığındaki makam odasında görüştü.