9. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA KATILAN KONUKLAR İÇİN ÇEŞİTLİ DERSLER, SEMİNERLER VE SUNUMLAR DÜZENLENDİ

9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programının  ilk günü  olan 14 Ekim 2008 Pazartesi  açılış oturumunun ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin genel tanıtımı Genel Sekreter Yardımcısı V. İskender ELVERDİ tarafından yapılmıştır.

Bu tanıtımdan sonra Dış Ekonomik İşler Daire Başkanı Füsun KARACASOY,  TOBB'un uluslararası faaliyetleri konusunda bilgi vermiştir.

TOBB tarafından yürütülen online hizmetler Bilgi Hizmetleri Daire Başkan V. Dr. Atilla YARDIMCI tarafından anlatılmış, heyet üyelerinin yoğun ilgisi ve soruları karşısında   gün sonunda  ayrı bir oturum yapılarak, İşbirliği Olanakları sisteminin  ve Sanayi Veri Tabanının kullanılması uygulamalı olarak yeniden tanıtılmıştır.

Program kapsamında Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan ÜNAL tarafından “Türk Dış Politikası” konulu bir seminer verilmesi sağlanmıştır. Bu seminer konukların yaşadıkları ülkeler ile Türkiye arasındaki ilişkilerin genel değerlendirmesi niteliğinde olduğu için katılımcılar tarafından çok yararlı bulunmaktadır. 

alt

9. TKG heyeti HASAN ÜNAL'a seminerin sonunda çok sayıda soru yöneltmiş, karşılıklı bilgilendirme sohbeti geç saatlere kadar devam etmiştir.

Konuk heyetin İstanbul’da bulunduğu sırada Yeditepe Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet SARAY’ın  TOBB Hizmet Binasında bir seminer vermesi sağlanmıştır.

Konuklar Hasan ÜNAL, Ramazan AKTAŞ ve Mehmet SARAY ile  yaptıkları söyleşilerin çok yararlı oluğunu belirterek, programda daha uzun yer verilmesini ve yapılacak yıllık değerlendirme toplantılarında bu hocaların genel bir söyleşi için yeniden davet edilmesini önermişlerdir.    

Kamu kurumlarının tanıtılması ve işbirliği olanaklarını konuk girişimcilere anlatılabilmesi amacıyla bir dizi seminer ve sunum düzenlenmiştir.

Bu kapsamda KOSGEB, OSTİM ve İGEME  yönetici ve uzmanları TOBB merkez binasındaki toplantı salonlarında konuk heyet üyelerine  seminer vererek  hem kurumlarını tanıtmışlar, hem de Türkiye‘deki firmalarla işbirliği yapma olanaklarını anlatmışlardır. 

17 Ekim 2008 Cuma günü gerçekleşen programda,   OSTİM İdare Merkezi’nin sunuşu  OSTİM Yatırım AŞ Koordinatörü ABDULLAH ÇÖRTÜ tarafından yapılmıştır.

KOSGEB’in sunuşu-aynı gün gerçekleşmiş,    Girişimciliği Geliştirme Müdürü HASAN GÜNER ve KOSGEB uzmanları  Mümtaz Oğuz TAŞ   Şeyda İKİZ ve  Cemil UĞURLU  tarafından, pazar araştırmaları ve ihracat  olanakları  ile bölgesel ve yerel kalkınma moelleri ve işbirliği fırsatları konulardında katılımcılara yararlı bilgiler sunulmuştur.