Türkiye-Azerbaycan İşbirliği toplantısı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde 12 Kasım 2013 tarihinde TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanı sıra, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in resmi ziyareti çerçevesinde Türkiye’de bulunan Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov, Ekonomik Kalkınma ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev, Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, Enerji Bakanı Natig Aliyev ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Selim Müslümov da katıldı.​

alt

HABER VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

HABER FOTOĞRAFLARINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Azerbaycan İşbirliği  toplantısında yaptığı konuşmada iki ülke işbirliğinin önemine işaret ederken şöyle konuştu: “Biz, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri çok önemsiyoruz. Aramızdaki ilişkinin stratejik ortaklığın çok daha ötesinde olduğuna inanıyoruz.Biz, Türkiye ve Azerbaycan’ı tam olarak sayın Aliyev’in ifade ettiği şekilde, yani “tek millet-iki devlet” olarak görüyoruz.Bu nedenle aramızdaki bağı kuvvetlendirecek her projeyi sonuna kadar destekliyoruz. Özellikle son yıllarda, ikili ilişkilerimizde somut adımlar atılmasından, büyük yatırımları hayata geçmesinden memnuniyet duyuyoruz.

 

Bunların başında boru hattı projeleri geliyor. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, iki kardeş ülkeyi, birbirine “enerjiyle” bağlayan önemli bir köprü oldu. Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi, inşallah bu bağı daha da güçlendirecek. Bu iki hat sayesinde, Avrupa enerji güvenliğine ciddi katkılarda bulunacağız. Bu hamlemiz, ülkelerimizin küresel alandaki ortak stratejik konumunu daha da güçlendirecektir.

 

Haberin ayrıntılarına ulaşmak için TOBB web sayfasından haber arşivine ulaşılması gerekmektedir.