6. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA AZERBAYCAN, MOLDOVA VE YUNANİSTAN'DA KATILAN DÖNEM ARKADAŞLARI İSTANBUL'DA HASRET GİDERDİ 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 6. TKG programı katılımcıları arasında  Ankara'da  başlayan dostluk ve arkadaşlık duyguları aradan geçen zamanda azalmadan devam etmiştir. 

6. TKG grubunun üyeleri  her fırsatta birbirleirni ziyaret etmekte, çoğunlukla İstanbul'da olmak üzere küçük gruplar haline buluşmaya devam etmektedirler.  

6. Türkçe Konuşan girşimciler Programına Azerbaycan, Moldova ve Yunanaistan BatıTrakya'da katılan dört girişimci 15-17 Mart 2008 tarihleri arasında İstanbul'da buluştu ve birikte güzel anıları paylaştı. 

alt

Azerbaycan'dan 6. TKG programının heyet başkanı Dr.  ELSHAN  ABULHASANLI (sağda)  Azerbaycan'dan ELNUR JABBAARLI (ortada) ve  Moldova'dan VALENTİNA UZUN (sağda)

İstanbul'da açıla inşaat malzemleri furaunuz ziyaret etmek için Azerbaycan ve Moldova'dan İstanbul'a gelen TKG üyeleri  aynı tarihlerd eİstanbul'da bulunan Batı Trakyalı dönem arkadaşları ile de bir araya gediler.

6. TKG grubunun hoş anılarını paylaşan ve hasret gideren dönem arkadaşları bu buluşmadan çok memenun kaldılar ve fırsat buldukça benzer buluşmaları gerçekleştirmek üzere sözleştiler.  

alt

VALENTİNA UZUN ve CENGİZ UZUN  -Moldova  Gagavuz Türkleri ile Batı Trakya Türkleri  arasındaki  soyadı benzerliğinin ilginç bir örneği ile  6. TKG döneminde karşılaşıldı.   

alt

Azerbaycan'dan ELNUR JABABARLI (solda)  Moldova'dan VALENTİNA UZUN  (ortada)  ve Yunanistan Batı Trakya'dan CENGİZ UZUN (sağda) 

6. Türkçe Konuşan Girişiimciler Programı  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan  ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB'un tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla,  12-24 Nisan  2007 tarihleri arasında  düzenlenmiştir.

Ankara, İstanbul ve Bursa illerinde düzenlenen, 6. TKG programına  Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla yirmi ülkeden belirlenen otuzüç katılımcı iştirak etmiştir.