ERDEBİL TİCARET, SANAYİ, MADENLER VE TARIM ODASI HEYETİ VAN  TİCARET VE SANAYİ ODASI YETKİLİLERİ İLE İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİNDEN MEMNUN OLDU

Van'da düzenlenen 2 ayrı fuarın açılışına katılmak üzere Van'ı ziyaret eden  Erdebil ve Urimiye Ticaret ve Sanayi  Odalarının  heyetleri  29 Ekim 2013 Salı günü  Van Ticaret ve Sanayi Odasının konuğu oldu.  

alt

13. TKG Üyesi BEHROUZ POURSOLEYMAN (soldan 4.),  NECDET TAKVA (sağdan 4.) ve  12. TKG üyesi HOSSEIN  PASHAEI (soldan 3.) hediye töreninde

13. TKG Programı katılımcısı ve  Erdebil Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odası Başkan Vekili BEHROUZ POURSOLEYMAN,  Erdebil  Odası Genel Sekreteri  ve 14. TKG Programı üyesi HOSEYN VOSUQİ  IRANİ ile  12. TKG Programı üyesi ve Urimiye TO Yönetim Kurulu Üyesi HOSSEIN  PASHAEI'nin aralarında bulundukları Erdebil ve Urimiye illerinden gelen işadamları Van TSO yöneticilerine  işbirliği önerdiler.

Van Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıya  Oda yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri de katılarak  İran heyetinin üyeleri ile tanıştı. Toplantıda, Van, Urimiye ve Erdebil şehirleri arasında  daha yoğun ticari işbirliği yapılması hususunda  taraflar görüş birliğine vardı.

Erdebil Odası Başkan Vekili BEHROUZ POURSOLEYMAN,  Van TSO Başkanlığına seçilen NECDET TAKVA'yı kutlayarak,  başarılar diledi.  Ayrıca, "Van TSO yöneticileri ve üyelerinden oluşan bir ticaret  heyetini Erdebil'de ağırlamaktan memnun olacaklarını" vurguladı ve Van TSO yetkililerini Erdebil'i ziyaret etmeye davet etti. Ayrıca Van ve Erdebil odaları olarak  komşu ülkede karşılıklı birer temsilcilik açmalarını çok yararlı olacağına inandıklarını belirtiti. 

alt

-14. TKG Programı katılımcısı HOSEYN VOSUQİ  IRANİ  (soldan 2.) Van TSO ziyaretinde Erdebil ve Urimiye Odalarından gelen konuklar ile birlikte - 

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan NECDET TAKVA, "iki ülke arasındaki ilişkileri gelişmesinin ticari ilişkileri de geliştireceğini" belirterek, "İran'ın büyük ve zengin ekonomik poatnsiyelinin farkında olduklarını, Van'ın kalkınmasında İran'la ticari işbirliğinin büyük katkısı olacağıa inanandıklarını" ifade etti.

alt

HOSEYN VOSUQİ  IRANİ (sol başta)   Van TSO yöneticileri ile birlikte

Aynı gün,  20. Van Asya İpekyolu Ticaret ve Sanayi Tedarikçileri Fuarı ve 4. Van İnşaat Mobilya ve Yan Ürünleri Fuarı, Van-Erciş karayolu üzerindeki Altaylı Halı Saha Tesislerinde düzenlenen törenle açıldı. Konuk heyet üyeleri ve Van TSO yetkilileri fuar açılış törenlerine birlikte katıldı. 

Fuarın açılış programının açılış konuşmasını yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı NECDET TAKVA, Van’ın artık yönlendirilen bir kent değil, yönlendiren yöneten bir bölge kenti olduğunu belirterek, “tüm kent bileşenleri artık bu fikrimizi her yerde dile getirmeli ve sahip çıkmalıyız. Van 1 milyonu aşkın nüfusu ile hinterlandında bulunan diğer illerinde de merkezi konumundadır ve ilimiz artık bir fuarlar kentidir" ifadesiyle furların şehrin ticaret hayatındaki önemine vurgu yapmıştır. 

Fuarların açılışına  Urumiye Ticaret ve Sanayi Odasının  yedi kişilik heyetle  ve  Erdebil Ticaret ve Sanayi Odasının  ise dokuz kişiden oluşan heyetile katılım  sağlaması Van iş çevrelerince memnuniyetle karşılanmıştır.

alt

Van TSO Başkanı  NECDET TAKVA (soldan 3.) , Van Valisi AYDIN NEZİH DOĞAN (sağdan 3.), 13. TKG Programı katılımcısı ve  Erdebil TO Başkan Vekili BEHROUZ POURSOLEYMAN  (sağ başta)   ve 12. TKG Programı katılımcısı ve Urimiye TO Yönetim Kurulu Üyesi HOSSEIN  PASHAEI (sağdan 2.)   fuar açılış töreninde  kurdeleyi birlikte kesti.

Van'da çifte fuar açılış haberi Van Ticaret  ve Sanayi Odası'nın web sayfasında yayınlanmaktadır. Fotoğraflı habere ulaşmak  için Van TSO web sayfasını ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

Fuarın açılış töreninin ardından Vali Aydın Nezih Doğan, İran’ın Doğu Azerbaycan Eyaleti’ne bağlı Erdebil şehrinden gelen Erdebil ile Urumiye Ticaret ve Sanayi Odası heyetlerini makamında kabul etti. 20. Van Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri Fuarı ve 4. Van İnşaat Mobilya ve Yan Ürünleri Fuarı için Van'da bulunan İran'ın iki ayrı şehrinin ticaret ve sanayi odalarının yöneticilerinden oluşan  heyet, Vali Aydın Nezih Doğan’ı ziyaret ederek bir süre görüşme imkanı bulmaktan çok memnun oldu.

Görüşmenin sonunda Erdebil ve Urumiye heyetleri getirdikleri hediyeleri Vali Doğan'a takdim ettiler. Vali Aydın Nezihi Doğan da, ziyaret anısına Erdebil ve Urumiye heyetlerine üzerinde Urartu motifleri bulunan vazo hediye etti.

alt

HOSEYN VOSUQİ  IRANİ (sol başta),    BEHROUZ POURSOLEYMAN (soldan 2.) ve  HOSSEIN  PASHAEI (sağdan 3.) Van Valisi ile hediye sunumu töreninde birarada-   

alt

-Erdebil Ticaret Odası heyeti Van Valisinin makamında-

alt

-Erdebil ve Urimiye'den gelen konuklar Van Valisi AYDIN NEZİHİ DOĞAN ile-

İlke Haber Ajansının web sayfasında yayınlanan Erdebilm ve Urimiye TO heyetinin Van Valisini ziyaretine ait  fotoğraflı habere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

İhlas Haber Ajansının  fotoğraflı haberi için bu linki tıklamanız yeterli olacaktır. 

Haber3  internet sitesinde yayınlanmakta olan habere ulaşmak için bu linki tıklamanız gerekmektedir. 

Ercis Haber sitesindeki fotoğraflı haber için  bu linki tıklamanız önerilmektedir.

Haberler.Com sitesindeki Erdebil heyeti haberi için lütfen tıklayınız. 

Ajans Manisa sitesindeki habere bu linkten erişmek mümkündür.

Uşak Haber sayfasında yayınlanmakta olan ziyaret haberine bu linkten erişilmektedir.

Doğu Rehberi haber sitesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

İran ticaret heyetini Van Valisini ziyareti  haberi Diyadinnnet sitesinde de yayınlanmaktadır. Lütfen tıklayınız.