İRAN ERDEBİL TİCARET SANAYİ, MADENLER ve TARIM  ODASI  HEYETİ  ERZURUM  TİCARET SANAYİ ODASI  İLE  İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ YAPTI

13. TKG  Programı üyesi ve Erdebil Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odası Başkan Vekili olan BEHROUZ POURSOLEYMAN ile 14. TKG Programı katılımcısı ve Erdebil Odası Genel Sekreteri HOSEYN VOSUQİ  IRANİ'nin de aralarında bulunduğu İran ticaret heyeti   Erzurum'da yararlı görüşmeler yaptı.   

alt

Erdebil El sanatları ve Turizm Fuarı'nın Erzurum'da açılması nedeniyle Türkiye'ye gelen  Erdebil Ticaret Odası heyeti Erzurumlu işadamları ile buluşmak ve görüşmek  üzere  Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Erdebil Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odası yönetici ve üyelerinden oluşan 9 kişilik heyetin 28 Ekim 2013 Pazartesi günü gerçekleşen Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası  ziyaretinde  konukları  TSO Yönetim Kurulu Başkanı LÜTFÜ YÜCELİK ve  Meclis Başkanı SAİM ÖZAKALIN karşıladı.

Erzurum TSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri de toplantıya katılarak Erdebil ticaret heyeti ile tanıştı. 

Toplantıda; Erdebil ve Erzurum şehirleri arasındaki ticaret hacminin artırılması konusunda görüşmeler yapıldı ve kültürel benzerlikler vurgulandı. 

Toplantı sprasında, Erdebil ve Erzurumşu iş adamları da karşılıklı olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdiler.

Ziyaretin sonunda Erdebil Ticaret Sanayi Madenler ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Behruz Pur Süleyman, Başkan Yücelik’e günün anısına bir plaket ve el işlemeli bir pano, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik de Pur Süleyman’a bir plaket ve Oltu taşı tespih hediye etti.

alt

Erdebil TO Başkan Vekili ve 13. TKG Programı Üyesi  BEHROUZ POURSOLEYMAN  (soldan 2.) ve Erzurum TSO Başkanı  LÜTFÜ YÜCELİK (sağdan 2.) işbirliği yapmak üzere anlaştı.

İki ülke arasındaki ticaretin gelişmesinin önündeki TIR geçişleri ve gümrük kapılarındaki bürokratik engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Erzururm TSO Yönetim Kurulu Başkanı LÜTFÜ YÜCELİK, bu anlamda Tebriz, Erdebil ve Doğu Azerbaycan’daki diğer şehirlerdeki ticaret erbabının yetkili makamlar nezdinde girişimlerde bulunmasını istedi. 

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak İran’la ticaretin artırılması için samimi çaba gösterdiklerini kaydeden TSO Başkanı LÜTFÜ  YÜCELİK, bu anlamda her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi

alt

BEHROUZ POURSOLEYMAN  (sol başta) ve LÜTFÜ YÜCELİK (sağ başta)

Toplantıda daha sonra İran heyeti adına konuşan Erdebil Ticaret Sanayi Madenler ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vekili BEHROUZ POURSOLEYMAN  , İran’ın değişen ticaret yapısı hakkında bilgi verdi. BEHROUZ POURSOLEYMAN   Erzurum’la Erdebil şehrinin tarihi, kültürel ve ticari anlamda birbirine çok benzediğini, bu sebeple iki şehir arasındaki ticaretin artırılması için ilk adımları attıklarını ifade etti. İki şehrin ticaretin artırılması için Erzurum ve Erdebil’deki ilgili kuruluşların irade kullanması gerektiğini anlatan Behruz Pur Süleyman, buna zemin hazırlamak için ilişkilerin daha da güçlenmesi ve ticari heyetlerin karşılıklı ziyaretlerinin artırılmasının kaçınılmaz olduğunu  vurguladı.

Erzururm TSO yetkilileri Erdebil heyetine öğle yemeği ikram etti. ETSO’daki toplantının ardından İran heyetindeki iş adamlarına Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrika ve imalathaneler gezdirildi. Erzurum'daki bazı fabrika ve iş yerlerinin konuk heyet tarafından  ziyaret edilmesi ile program tamamlandı.

Erdebil ticaret heyetinin Erzurum TSO ile yaptığı görüşmelerin  ayrıntılarına ulaşmak için Cihan Haber Ajansının linkini tıklamanız yeterli olacaktır.

Zaman Gazetesinin sitesinde yayınlanmakta olan habere ulaşmak için lütfen linki  tıklayınız.

Hakimiyet Gazetesindeki fotoğraflı haber için bu link önerilmektedir.

Haberler Com sitesinde yayınlanmakta olan bu ziyaretin ayrıntılı  haberine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Erzurum Gazetesinin web sayfasında yayınlanmakta olan haber detayları  için lütfen tıklayınız.

Radar Haber sitesindeki fotoğraflı habere bu linkten erişilmektedir. 

Erzurum'da Güneş Vakfı ve İran İslam Cumhuriyeti'ne bağlı Erdebil Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği El Sanatları ve Turizm Fuarı, Erzurum Valiliği ve Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün de katkılarıyla açıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, İran Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Erdebil Kültür ve Turizm El Sanatları Müdürü, Erdebil Belediye Başkanı ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın açılış haberi ve heyetin Erzurum Valisini ziyaretinin detayları ve fotoğraflar Erzurum  Valiliği web sayfasında yayınlanmaktadır. Haberi  görmek için lütfen bu inki tıklayınız.  

Fuar açılış haberi Erzurum Haberleri sitesinde de yayınanmaktadır. Erzurumhaberleri.com sitesine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Fuarla ilgili ayıntılar Malatya Gerçek  haber sitesinde  yayınlanmaktadır. Lütfen tıklayınız.

Yurt Gündemi Gazetesinin sitesinde yayınlanmakta olan fuar haberinin ayrıntılarına ulaşmak için bu linki tıklamanız yeterli olacaktır.

İran'ın Edebil şehrindeki Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odası Genel Sekreteri ve 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programının üyesi HOSEYN VOSUQİ  IRANİ,  27-29 Ekim 2013 tarihlerinde Erzurum ve Van illerini  kapsayan  çalışma ziyareti programını bizimle paylaştı. Kendisine çok teşekkür ederiz.