10.TKG PROGRAMI KATILIMCILARI DERS VE SUNUMLARI YARARLI BULDU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 20 Mayıs – 05 Haziran 2010 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul illerinde  düzenlenen 10.Türkçe Konuşan Girişimciler  Programına katılan konuklar için Ankara'da bulundukları sırada çeşitli dersler, sunumlar ve bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir. 

24 Mayıs 2010 pazartesi günü yapılan  açılış oturumunun ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin genel tanıtımı Genel Sekreter Yardımcısı V. İskender ELVERDİ tarafından yapılmış ve konuklara TOBB'un faaliyetleri hakkında bilgi sunulmuştur. 

Bu tanıtımdan sonra Dış Ekonomik İşler Daire Başkanı Füsun KARACASOY, TOBB tarafından yürütülen uluslararası faaliyetler konusunda bilgi vermiştir.

TOBB'un  ve ülkemizin AB ile ilişkileri konusunda AB Uyum ve Müzakere Müdürü  Petek KARATEKELİOĞLU tarafından  konuklara ayrıntılı bilgi verilmiştir.

alt

Yunanistan'dan EROL AMET (sol başta) + Ukrayna'dan LARYSA BASKAN  (ortada) + Türkmenistan'dan  DOVLETMYRAT ATABAYEV (sağda)  ve Makdedonya'dan İDRİS DERVİŞ (arkada) TOBB'da yapılan derslerin yogunluıguna  ragmen gülümsemeyi ihmal etmediler. 

alt

Arnavutluk'dan ERİNDA ZHUPANİ (solda) ve Bulgaristan'dan TİMUR HALİLOV dersler arasında tanışma ve  arkadaş olma fırsatı buldular.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülen online hizmetler Bilgi Hizmetleri Daire Başkanlığı Bilgi Erişim Müdürü Oskonbek ABDRİMOV tarafından, TOBB İşbirliği Ağları ise Şenol KESKİN anlatılmıştır. 

alt

Heyet üyeleri işbirliği olanakları sisteminin ve sanayi veri tabanının kullanılması konusuna yoğun ilgi göstermiştr.

Ayrıca; Türkiye’de yatırım olanakları  konusunda  Genel Sekreter Müşaviri Naci AKIN   konuklara bilgi vermiş ve sorularını yanıtlamıştır.  

Türkiye’de çalışma koşulları konusunda konukların sorularını yanıtlamak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  Daire Başkanı Abdülkadir ÇİLİ  Birik Merkezine davet edilerek, kısa bir sunuş yapması sağlanmıştır.

KOSGEB’i tanıtmak ve faaliyetleri hakkında bilgi vermek üzere Girişimciliği Geliştirme Müdürlüğü Uzmanı Şeyda İkiz,  Pazar Araştırmaları ve İhracat Müdürlüğü uzmanıSerpil YÜCESOY ve  Bölgesel ve Yerel Kalkınma Müdürlüğü uzmanı Hakan SÖĞÜT Birlik merkezinde düzenlenen toplantıya katılarak, Türkiye ile  otak iş yapma fırsatları konusunda  ayrıntılı bilgiler vermişlerdir.

alt

10. TKG programına Rusya Moskova'dan  katılan ALEKSEY MOROZOV (sağda), dönem arkadaşları Irak temsilcileri  MOHAMMED ABDULRAHMAN TAHA ALSALİHİ  (solda) ve MUHANNAD JALAL ISMAEL (ortada) için  ders aralarında  internet ortamında grup içi iletişim, werb sayfasına kayıt  vb konularda uygulama örnekleri yaptı.

TOBB  Girişimciik Facebook Grubunun sayasındaki 10. TKG albümüne bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Program kapsamında OSTİM İdare Merkezi’nin sunuşu  Birlik Merkezinde  OSTİM Yatırım AŞ Koordinatörü Abdullah ÇÖRTÜ tarafından 27 Mayıs 2010 Perşembe günü yapılmış ve OSTİM’de bulunan firmalarla ilgili  konuklara ayrıntılı bilgi verilmiştir.

alt

Kazakistan temsilcileri ASKAR SULEIMENOV, ARSTAN JIENBAEV, MURAT SAURBEKOV  ve SULTASOV CANDOS   (sol baştan itibaren)  TOBB'da yapılan  sunumları ilgiyle izlediler.