6. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER HEYETİ ANKARA, İSTANBUL VE BURSA İLLERİNDE DÜZENLENEN FUARLARI ZİYARET ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 12-24 Nisan  2007 tarihleri arasında düzenlenen 6.Türkçe Konuşan Girşimciler Programının tarihleri belirlerken Akara, İstanbul ve Bursa şehirlerinde açılacak fuarların  takvimi dikkate alınmıştır. Böylelikle çok çeşitli sektörlerde açılan büyük fuarların ziyaret edilmesi mümkün olmuştur.

alt

ANKARA FUAR ZİYRETİ

15 Nisan 2007     Pazar günü konuk girişimcilerin  Ankara’da bulundukları sırada açık olan  ISOTEK (Isıtma Soğutma Havalandırma ve Tesisat Ekipmanları),  YAPI DECOR (inşaat malzemeleri, yapı yenileme ve iç mimari) ve Plastik Sanatlar Fuarları ziyaret edilmiştir.

Konuk girişimciler  özellikle YAPI DECOR  ve ISOTEK fuarlarında çok yararlı iş görüşmeleri ve bağlantılar yapma fırsatı bulmuştur.

6. TKG grubu üyeleri program kapsamında Çağdaş Sanatlar Merkezinde düzenlenen 7. Sanat Fuarını da ziyaret etti ve sanatçılarla tanıştı. Türk resim ve heykel sanatına ilişkin bilgi alan konuklar sergilenen eserleri beğenerek ilgiyle izledi.

İSTANBUL FUAR ZİYARETLERİ

21 Nisan 2007 Cumartesi ve 22 Nisan 2007 Pazar günleri  konuk girimcilik heyeti üyelerinin  ilgi alanlarına göre  İstanbul’da açık olan fuarlara ziyaret düzenlenmiştir.

Konuların işalanlarıa göre  farklı gruplar halinde, PHOTO& DIGITAL (Fotoğraf ve Dijital Görüntüleme Teknolojileri), PRO-SHOW ( Ses ve Işık Teknolojileri, Görüntü Sistemleri), Farmavizyon, Eczacılık, GAS&POWER (Doğalgaz ve Elektrik Sistemleri), Duvar, İzolasyon ve Boya fuarları ile Ağaç İşleme Makineleri fuarı,  AUTOMECHANICA (Otomotiv Üretim ve Tamir) BOOT ISTANBUL (Motorlu ve Yelkenli Deniz Araçları), Digital Matbaa ve Outdoor reklamcılık, Elektrik kabloları  fuarlarını ziyaret etmeleri sağlanmıştır.

BURSA FUAR ZİYARETİ

Ayrıca 12 kişilik özel bir grup 22 Nisan 2007 tarihinde bir araç ile Bursa’da açılan TÜYAP Ambalaj Endüstrisi ile Gıda Ürünleri ve Gıda Teknolojileri ile Yangın ve Güvenlik Malzemeleri fuarlarını ziyaret etmiş, çok yararlı iş görüşmelerinde bulunmuştur.

Katılımcılarımız  fuar ziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını, çok sayıda iş görüşmesi ve iş bağlantısı yaptıklarını, bayilik görüşmelerinde bulunduklarını ve yerel koşulları değerlendirmek ve ortak yatırım konularını görüşmek üzere  kendi ülkelerine  Türk iş adamlarının gelmesi yönünde firmalarla anlaşmaya vardıklarını ifade etmişlerdir.